16:32, pet, 3. Maj

Iz bele Ljubljane na zeleno Koroško!





Včeraj popoldan se je iz naše prestolnice proti Koroški, natančneje v Radlje ob Dravi, odpravila mednarodna ekspedicija skoraj 40-ih mladostnikov. V okviru mednarodne izmenjave Destination: Healthier future, ki poteka v okviru programa Erasmus +, so v Center Janeza Levca Ljubljana za en teden prišli mladostniki iz Finske, Češke, Irske in Škotske. V Radljah ob Dravi bodo vse do petka.

center janeza levca ljubljana

Po športno preživetem vikendu v Ljubljani, kjer so včeraj pred odhodom še bili aktivni udeleženci dogodka Bodi športnik – Igraj se z mano, se je skoraj 40 mladostnikov s posebnimi potrebami in z značilnim razvojem odpravilo proti Radljam ob Dravi, kjer bodo odkrivali lepote Koroške. Na Koroško so prišli poleg Slovencev še Finci, Čehi, Irci in Škoti.

Današnji dan bodo preživeli v naravi, in sicer na Dobravi, kjer bodo pripravili razne športne igre in delavnice, imeli bodo piknik, prav tako pa bodo sami lahko pripravili različne zeliščne namaze skupaj z Mladinskim centrom Radlje. V sredo, 8. oktobra, se bodo odpravili do Slovenj Gradca, kjer bodo v Koroški galeriji likovnih umetnosti pripravili kulturne delavnice na temo glasbe, prostega časa, družine, počitnic in športa ter pomagali postaviti zaključno razstavo Bodi umetnik – Igraj se z mano. Pridružili se jim bodo tudi mladostniki iz Gimnazije Slovenj Gradec, Prve osnovne šole in odrasli iz VDC Slovenj Gradec. Ta isti dan jih čaka prav posebna dogodivščina, saj se bodo z baklami odpravili na bližne razvaline gradu v Radljah ob Dravi, kjer bodo imeli tudi posebno hlapčevsko večerjo. Prave lepote Koroške pa bodo spoznavali tudi v četrtek, ko se bodo odpravili po vodni učni poti v Radljah in Ribnika Reša, iz Ribiške družine, kjer si bodo nalovili kosilo…morda pa bodo ostali lačni… Svež zrak in lepota pokrajine bo posebno doživetje, ki si ga bodo zapomnili.

Dogodek je izjemnega pomena za mladostnike, še posebej za tiste s posebnimi potrebami, saj se preko različnih aktivnosti in druženja krepijo vedenjski vzorci nenasilja, medsebojna solidarnost, sprejemanje drugačnosti, samostojno odločanje, preprečuje se diskriminacija in spodbuja socialno odgovorno vedenje. V enotedenskem druženju bodo prav tako spoznavali kvalitetne načine preživljanja prostega časa in zdravega načina življenja, domov pa bodo zagotovo odšli s prijetnimi spomini na Slovenijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.