03:10, pon, 29. Apr

Iz ene skrajnosti v drugo: “Vse, ki nosijo zaščitne maske na javnem mestu, lahko doleti denarna kazen”





Verjeli ali ne, velja prepoved nošenja zaščitnih obraznih mask. V Avstriji si lahko usta in nos si v javnih prostorih zakrijejo le, če imamo zdravniško potrdilo, poroča Metropolitan.

Kdor danes v Avstriji hodi po ulicah, se vozi s podzemno železnico, gre v lekarno ali trgovsko središče in nosi zaščitno masko ter ne more dokazati, da si zaradi pandemije pokriva usta in nos, lahko dočaka kazen.

Le z zdravniškim potrdilom

Po ukinitvi obveznosti nošenja maske ponovno velja stara prepoved, po kateri si lahko usta in nos v javnih prostorih zakrijejo le z zdravniškim potrdilom. Minister za zdravje Rauch dela na pojasnilu, pišejo pri Kleine Zeitung.

To pomeni, da vsi, ki zdaj na javnih mestih nosijo zaščitno masko, morajo imeti s seboj zdravniško potrdilo. Za tiste, ki ga nimajo pri sebi, velja zakon o prekršku – enako kot za prečkanje ulice pri rdeči luči, navaja Metropolitan.

Luknja v zakonu

Policija bo, kot navajajo pri Kleine Zeitung, “zlasti v naslednjih mesecih razumevajoča pri intervencijah”. 

“Če oseba lahko zagotovi medicinsko utemeljitev in če je ta verodostojna, kršitve ni,” so za omenjen medij povedali na avstrijskem ministrstvu za notranje zadeve.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.