05:22, sob, 27. Apr

Iz sveta UKC Maribor odhaja predsednica





Kot poročajo nekateri mediji, je predsednica sveta UKC Maribor Vlasta Kovačič Mežek, po zapletih med svetom in vodstvom bolnišnice podala odstopno izjavo. Sicer ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc že od minulega tedna razmišlja o menjavi nekaterih članov sveta zavoda.

Po zadnjih zapletih, ki so se zgodili prejšnji teden na seji sveta UKC Maribor, ministrica razmišlja, da bi bila v dani situaciji najboljša rešitev, da bi zamenjali vse predstavnike ustanovitelja v svetu zavoda.

predsednica sveta zavoda UKC MB, Vlasta Kovačič Mežek (1)
Vlasta Kovačič Mežek, predsednica sveta zavoda UKC Maribor

Iz seje v sejo sveta zavoda so razhajanja med vodstvom bolnišnice in nekaterimi člani sveta zavoda, v prvi vrsti Stanislave Naterer in Ljuba Germiča, namreč postajala vedno bolj očitna, vse dokler ni na zadnji seji dokončno počilo. Natererjeva je namreč prišla na sled pismu, ki ga je vodstvo bolnišnice decembra lani naslovilo na ministrstvo za zdravje. V njem se je ministrici pritožilo nad domnevno prevelikimi zahtevami nekaterih članov sveta zavoda, s čimer naj bi ti celo ovirali delovanje bolnišnice.

Kdo bo odgovoren za usodo UKC?

Natererjeva je dejala, da želi vodstvo lastno odgovornost za čedalje slabšo situacijo v UKC preložiti na svet zavoda. Ob tem je poudarila, da večina zahtev sveta zavoda izhaja iz smernic ministrstva. Namesto upoštevanja teh smernic in ukrepanja so člani sveta po njenih besedah doživljali prelaganje rešitev. Člani sveta tudi niso vnaprej seznanjeni s posameznimi kritičnimi situacijami v UKC, je dodala. Vse to jasno kaže na to, kdo je v resnici odgovoren za očitke iz pisma in kdo bo odgovoren za usodo UKC Maribor, je izpostavila Natererjeva.

Predsednica sveta UKC Maribor Vlasta Kovačič Mežek pa je medtem dejala, da uspešnost institucije terja sodelovanje in zaupanje vodstva in sveta, zato je po njenem prepričanju razmišljanje sveta ustrezno. Kot je dodala, je ne glede na dokončno odločitev Kolar Celarčeve ministrstvu že podala odstopno izjavo z mesta člana sveta zavoda.

VIR: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.