03:59, sob, 27. Apr

Izbira izvajalca za dela na ptujski tržnici preložena še petič





Danes naj bi bil rok za odpiranje ponudb na razpis izvajalca del na mestni tržnici, ki pa je ponovno prestavljen, tokrat za skoraj dva tedna, na 21. marec.Iz Mestne občine Ptuj sporočajo, da je sprememba datuma za odpiranje ponudb v skladu z zakonom objavljena na portalu javnih naročil. “Mestna občina Ptuj vse postopke za ureditev mestne tržnice vodi v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, da z odgovorno porabo javnih sredstev doseže prenovo tega pomembnega dela starega mesta,” še sporočajo iz občine.
Rok za oddajo in odpiranje ponudb je podaljšan zaradi vložene revizije na razpisno dokumentacijo. Mestna občina Ptuj bo v skladu z rezultati revizijskega postopka nadaljevala javno naročilo ureditve mestne tržnice.

Zahtevek za revizijo razpisa za izbiro izvajalca skoraj 5 milijonov evrov vrednega projekta obnove tržnice je vložilo podjetje GP Projecting iz Ptuja. Pred zahtevkom revizije so mestni svetniki že dvakrat potrdili sklep, da naj se razpis razveljavi.

Načrtovana prenova mestne tržnice v najstarejšem slovenskem mestu že nekaj časa buri duhove. Svetniki so julija lani projekt potrdili brez glasov proti, čeprav je bilo nekaj pomislekov glede zagotovitve ustreznega števila parkirnih mest, saj bodo sedanja ob tržnici s prenovo ukinjena. Po takratnih zagotovilih župana se dogovarjajo za izgradnjo garažne hiše, pri čemer naj bi obstajal tudi zasebni interes.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.