15:52, sob, 18. Maj

Izdano vremensko opozorilo, Slovenijo bo zajela vremenska fronta





Slovenijo bo danes prešla še ena vremenska fronta.

Za pretežni del države velja rumeno opozorilo, za Primorsko in severozahod pa oranžno opozorilo zaradi okrepljenega jugozahodnega vetra ter napovedanih močnejših padavin v nedeljo.

Skrb vzbuja močno narasla reka Drava, ki bo v naslednjih dneh v večjem obsegu poplavljala v spodnjem toku pod Mariborom, kjer so pristojne službe že pripravljene na izvajanje vseh nujnih ukrepov.

Količina padavin bo blizu 100 milimetrov v dobrih 12 urah, a to zaradi predhodne namočenosti terena ni povsem brezskrbna situacija, je dejal meteorolog Arsa Brane Gregorčič.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Popoldne in zvečer je predvsem na zahodu možna kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo po nižinah megleno. V torek bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo deloma sončno.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope vztraja obsežno ciklonsko območje. Nova vremenska fronta se prek Francije bliža Alpam in bo v noči na nedeljo vse bolj vplivala tudi na vreme v Sloveniji. Pred njo bo danes v višinah k nam od jugozahoda pritekal spet nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Proti večeru bo oblačnost v krajih zahodno od nas spet naraščala. Zvečer in ponoči bo najprej deževalo zahodno od nas. V nedeljo bodo padavine in nevihte zajele vse sosednje pokrajine in čez dan od zahoda ponehale. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.