15:36, pet, 3. Maj

Izenačen nogometni derbi





Univerza v Mariboru in Univerza v Ljubljani sta se včeraj, 26. maja 2014, prvič pomerili na nogometnem igrišču. Ljudski vrt je gostil študentski reprezentanci obeh univerz, ki sta srečanje zaključili z rezultatom 1:1.

mini_mini_RG3_1244

Ob 17.30 sta prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru, in prof. dr. Ivan Svetlik, rektor Univerze v Ljubljani, izvedla prvi udarec žoge na sredini igrišča, nato pa se je ob podpori navijačev, ki so napolnili staro tribuno stadiona Ljudski vrt, pričela prva uradna tekma študentskih reprezentanc obeh univerz z neposrednim prenosom na Šport klub TV. Tekme se niso udeležili samo študentje, ampak je pritegnila tudi profesorje in zaposlene na univerzah ter ostale obiskovalce.

Reprezentanco Univerze v Mariboru sta na tekmo pripravila selektor Vojislav Simeunović in trener Esad Pirc, medtem ko sta za reprezentanco Univerze v Ljubljani poskrbela selektor Goran Stankovič in trener Blaž Škof.

Prvi polčas napete tekme se je zaključil z vodstvom gostiteljev, saj je v 45 minuti Univerzo v Mariboru v vodstvo povedel David Vinkovič. V drugem polčasu je v 72 minuti prišlo do izenačenja, ko je za Univerzo v Ljubljani zadel Matevž Fortin. Z neodločenim rezultatom se je tekma, ki je ni zamudil niti kapetan NK Maribor, Marcos Tavares, tudi končala.

Izkazalo se je, da tovrstni dogodki pomembno prispevajo h krepitvi vezi med univerzama na vseh ravneh, zato je namen, da takšna nogometna srečanja postanejo tradicionalna. Tako se za jesen že načrtuje povratna tekma v Ljubljani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.