03:24, pet, 26. Apr

Izjemen poklon NK Maribora zdravstvenim delavcem





Nov začetek s prav posebno zahvalo, sporočajo na uradni spletni strani NK Maribora.

Prvo tekmo ob vnovičnem začetku državnega prvenstva so posvetili zdravstvenim delavcem in se odločili za zamenjavo prepoznavnih vijol’čnih za drese v barvah in simbolih zdravstvenih uniform. S to potezo so pri NK Maribor ob vrnitvi nogometa počastili požrtvovalno delo in predanost celotnega osebja povsod po državi, ki je pokazalo novo dimenzijo herojstva v času epidemije koronavirusa.

Po tekmi v Domžalah bodo unikatne drese predali v dobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa donirali v sklad za nakup zaščitne opreme za zdravstvene delavce v UKC Maribor. “Za navijače in ljubitelje nogometa so nogometaši njihovi heroji. Pripadnost, podporo in tudi hvaležnost nam pokažejo, tako da oblečejo barve naših dresov, naših uniform. Za nas in nogometaše NK Maribor so največji heroji in prvaki leta 2020 zdravstveni delavci. Zamenjava dresov je naš, nogometni način, da jim rečemo HVALA,” je gesto za nkmaribor.com pojasnil direktor NK Maribor, Bojan Ban.

Podpisane drese, ki so jih nogometaši nosili na nedeljski tekmi, bo v prihodnjih dneh mogoče kupiti v dobrodelni dražbi kot že tolikokrat doslej v sodelovanju 15-kratnega slovenskega prvaka in Radia City. Celoten izkupiček bo namenjen UKC Maribor za nakup ustrezne zaščite opreme za zdravstvene delavce ob nadaljnjem spopadanju s koronavirusom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.