22:45, sob, 4. Maj

IZJEMNO: Anže Lanišek zmagal na Norveškem!





Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je zmagovalec uvodne tekme svetovnega pokala norveške turneje v Oslu. Lanišek je bil po polovici tekme z daljavo dneva tretji, v finalu pa je s skokom, dolgim 139,5 metra, zanesljivo preskočil vso konkurenco. Šestindvajsetletnik je prišel do svoje pete zmage v svetovnem pokalu v karieri.

Lanišek je zmago slavil pred svojim največjim tekmecem v boju za skupno tretje mesto sezone in vodilnim po prvi seriji, Avstrijcem Stefanom Kraftom (254,4 točke), ki je za njim zaostal za 5,8 točke, tretji je bil Nemec Karl Geiger (253,5).

Norveška turneja s tekmami v treh krajih 

V finalu so nastopili še štirje Slovenci. Timi Zajc (238,3) je zasedel 12. mesto, Žiga Jelar (222,7) je bil 17., Rok Masle (217,3) 21. in Domen Prevc (210,4) 23. V prvi seriji je v spremenljivih razmerah med Slovenci spodrsnilo le nedavnemu ekipnemu svetovnemu prvaku iz Planice Lovru Kosu, ki je ostal brez finala na 35. mestu.

Norveška turneja surovi zrak šteje dve tekmi v Oslu, nato se skakalci selijo v Lillehammer, za konec pa še na letalnico v Vikersund.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.