08:24, sob, 20. Apr

Izkopal avto, rešil družino, nato pa naj bi ga policista kaznovala?





“Če se ne bi zgodilo meni, bi bil prepričan, da je „fake news“, ki želi osramotiti delo dobrih policistov. A žal je zgodba resnična,” je zapisal uporabnik Facebooka in opisal zgodbo reševanja družine in njihovega avta z Velike planine. Na koncu reševanja naj bi ga namreč popisala policista in mu naložila denarno kazen.

Popisovanje na Veliki planini. Vir: Facebook, Anej Ferko

Zapisal je, da se je prejšnji dan s sodelavkami vračal s team buildinga na Veliki planini. “In ob vračanju v dolino smo približno 200 metrov pred parkiriščem zagledali starejšo družino, ki se je s svojim Citroenom Picasso zakopala na zasneženi cesti. Obupani udeleženci so prerivali vozilo, ki je vkopano ostalo v snegu na cesti. V duhu Pravih prijateljev iz AMZS smo takoj priskočili na pomoč. Avto smo nekako izkopali. A starejši gospod za volanom se nam je po manj kot metru spet zakopal. Timsko smo se še z ostalimi prostovoljci odločili, da naj jaz prevzamem krmilo avtomobila. Takoj sem se spomnil na vse nasvete, ki so mi jih dajali naši inštruktorji in z nežnim potiskom stopalke za plin in ob porivanju ostalih udeležencev smo SKUPAJ uspeli avtomobil spraviti iz snega.” je zapisal, kasneje pa še razložil, da je vozilo sam odpeljal naprej, ker lastniku vozila ni uspelo. Potem pa naj bi se zgodba zapletla. Avtor je namreč zapisal, da naj bi tik pred parkiriščem prišla do njega policist in policistka. “Najprej seveda vprašanje, če vem, da se tukaj ne smem voziti. Razložim jima, da vozilo ni moje, da smo nekaj metrov višje srečali družino z vkopanim vozilom in jim pomagali. Da delam na AMZS in da sem vesel, da smo jih lahko rešili, ker se bliža mrak.”

Saj ni res pa je. #mojaSlovenija

Če se ne bi zgodilo meni, bi bil prepričan, da je „fake news“, ki želi osramotiti delo…

Objavil/a Anej Ferko dne Četrtek, 04. marec 2021

Policist naj bi od njega zahteval vozniško dovoljenje, nato naj bi mu vsi razlagali, da so avto spravili iz globokega snega, a policist naj bi avtorju zapisa razložil, “da sem kršil zakon o cestno prometnih predpisih, ker sem vozil po cesti po kateri ne bi smel in bom za to prejel globo. Ostali udeleženci zgroženo razlagajo, da sem jim samo pomagali in da niti približno nisem kriv. Policistka jih hitro nadere in jim razloži, da je „gospod kršil zakon“. Šola me je naučila, da ima učitelj vedno prav. In zato sem tudi mirno čakal, da policist in policistka veselo napišeta kazen in nato le še mirno čakal, da ne najdeta še kakšnega vladnega predpisa, ki sem ga ne vede kršil. In tako dobim nalog, ki pravi, da sem kršil 2. odstavek 98. člena ZPeCP, kar znese 160 evrov globe.”

Reševanje družine in vozila na Veliki planini. Vir: Facebook, Anej Ferko

Avtor zapisa je izpostavil, da se mu ne gre za plačilo globe, ampak: “Gre se mi za princip. Mi smo prostovoljno pomagali. Človeku, ki je bil v stiski. Sama dva sta bila praktično v naši bližini in pri izkopavanju vozila bi nam vsaka roka prišla prav. Razložili smo jima celotno situacijo. Mirno in brez iskanja konflikta. A ponosno sta spisala kazen in dodala: „bili ste v napačnem trenutku na napačnem mestu.“ Kljub temu, da bi glede na situacijo lahko rekla: „Hvala, ker ste pomagali in izrekli vam bomo le opozorilo.“”

Ob koncu dolgega zapisa dogajanja pa je naslovil še nekaj besed na samo Policijo: “Če se bo vaš sodelavec na nasprotni strani ceste zgrudil na tla. Pripravite plačilni nalog, ker ne bom gledal, če bom šel čez cesto na prehodu za pešce ali čez rdečo luč. Ampak mu bom pomagal. Naj tudi vas nič ne ustavi, ko POMAGATE sočloveku. Ni to tudi vaše poslanstvo? Smo res že tako daleč, da je treba vsakogar kaznovati in zastraševati?”

Druge novice

Comments

  • Silva Žibert

    6 marca, 2021

    To je pa absurd! Kaznovati cloveka,ki pomaga .A bi ga kaznovali tudi,ce bi se mirno peljal mimo in jih pustil v stiski?

    Replay
  • Tine Marinšek

    7 marca, 2021

    Če je policistka zraven, nimaš šans… v glavnem same zafrustirane ženske, jezne na celi svet.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.