15:19, pet, 26. Apr

IZREDNA NOVICA: Silovit požar skladišča, z ognjenimi zublji se bori 20 gasilskih enot





Na Facebook strani Gasilske brigade Ljubljana, so zapisali izredno novico. Sredi noči je namreč zagorelo v skladišču.

V ljubljanski gasilski brigadi so zapisali:

6:20 – Nekaj minut čez 4 uro je izbruhnil silovit požar skladišča na Plemljevi ulici v Vižmarjih. Akcija gašenja je v polnem teku, na deluje več enot. Razmere so zelo zahtevne. Več informacij sledi.
7:00 – Gašenje objekta je v polnem teku. Primarno smo preprečili širjenje požara na celoten objekt in na pisarniški del. Še veno pa intenzivno gorijo različni skladiščeni materiali. Poškodovanih oseb ni.
7:20 – Aktiviran je državni ekološki laboratorij, ki meri vplive na okolje na mestu dogodka. Zaznali so povečanje trdih delcev v zraku, kot produkta gorenja, drugih strupenih snovi zaenkrat niso izmerili. Okoliškim prebivalcem svetujemo, da zapirajo okna in se po nepotrebnem ne izpostvljajo dimu, ki se bo predvidoma širil v širšo okolico. Nekoliko je tudi otežen promet v okolici.

“Ob 4.12 so ob večjem skladišču na Plemljevi ulici v Ljubljani, zagorele palete naložene ob objektu. Požar se je razširil v notranjost objekta. V objektu ima svoja skladišča več podjetij, med drugim tudi trgovsko podjetje z gumami, kamor naj bi se po prvih podatkih požar razširil. Posreduje 20 gasilskih enot. Zaradi bližine železnice je bil obveščen dispečer SŽ, obveščena je Policija in Elektro Ljubljana za odklop elektrike. Posreduje tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto,” pa so zapisali na strani Uprave za zaščito in reševanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.