05:00, pon, 29. Apr

Izteka se kampanja pred lokalnimi volitvami





Z današnjim dnem se zaključuje kampanja pred nedeljskimi lokalnimi volitvami. Kandidati in njihovi podporniki imajo le še danes čas za prepričevanje volivk in volivcev, saj bo ob polnoči nastopil volilni molk, ko je vsako nagovarjanje volivcev prepovedano. Volilni molk bo veljal vse do zaprtja volišč, v nedeljo ob 19. uri.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V nedeljo bodo volivke in volivci v vseh 212 občinah odločali o novih županih, občinskih svetnikih ter ponekod tudi članih svetov krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti za prihodnje štiriletno obdobje.

Večina kandidatov je pri nabiranju glasov stavila na osebni stik z volivci. Svoja stališča so predstavljali na raznih soočenjih, na stojnicah ter preko družbenih omrežij.

Intenzivnejši kampanji smo bili priča predvsem v mestnih občinah, kjer je zanimanje za županske stolčke tudi največje.

Najbolj so se strasti razvnele v Kopru, kjer se je morala z grožnjami kandidatom na volitvah ukvarjati tudi policija. Najprej jo je za posredovanje po enem od predvolilnih soočenj prosil aktualni župan Boris Popović, saj se je počutil ogroženega. Nato pa je njegova protikandidatka Polka Bošković Popovičevemu štabu očitala, da so grozili njenim podpornikom.

V prestolnici je med drugim prah dvigovala zadnja številka občinskega glasila, zaradi katere si je župan Zoran Janković prislužil očitke o zlorabi položaja v namene volilne propagande in celo napoved kazenske ovadbe. V Novem mestu pa se je med drugim razvnela “plakatna vojna”, ko so volilni štabi eden drugemu očitali smetenje ulic.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.