17:41, sob, 18. Maj

Janja Garnbret: “Štiri zmage na štirih tekmah. Forma je pred EP točno tam kot mora biti”





Slovenska plezalka Janja Garnbret je zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Brianconu, Franciji in podaljšala svojo serijo nepremagljivosti. V finalu je dosegla višino 42+ in za oprimek ugnala Korejko Seo Chaehyun, tretja je bila Američanka Natalie Grossman.

Japonka Tani Natsuki, ki je bila najboljša v polfinalu, je zasedla peto mesto, druga Slovenka Vita Lukan, nosilka kolajne z zadnjih mladinskih olimpijskih iger v Argentini, pa je bila sedma.

Z današnjim plezanjem v finalu sem res zadovoljna. Plezala sem brez pritiska in živčnosti. Res, samo plezala sem in to se je pokazalo na smeri. Izkazalo se je tudi, da je bilo plezanje lažje, kot je to kazalo na ogledu,” je po četrti letošnji zaporedni zmagi, sicer pa že 36. v karieri in 22. v težavnosti, za STA povedala slovenska junakinja olimpijskih iger 2021 v Tokiu.

Triindvajsetletna Korošica je dodala, da je bil finalni nastop celo lažji kot v kvalifikacijah in polfinalu. “Pravega razloga ni, a na koncu je bilo res tako.” Sicer pa je plezanje šport, kjer lahko posamezen oprimek, gib ali pa le majhen delček smeri ustreza bistveno bolj ali manj kot tekmecu. “Ob vsem tem pa je pomembna še glava, zbranost in odločnost, saj vsakega lahko kaj vrže tudi iz tira. Danes sem bila res povsem neobremenjena,” je še povedala zmagovalka, dodatno zadovoljna z uspehom v Brianconu.

Za Garnbretovo je bila tekma v Franciji tudi uspešna generalka pred evropskim prvenstvom čez tri tedne v Münchnu, svetovni pokal pa se bo po krajši pavzi v začetku septembra nadaljeval v Kopru. “Štiri zmage na štirih tekmah. Forma je pred EP točno tam kot mora biti. Te štiri zmage so odlična popotnica,” je za STA nove uspehe vnaprej napovedala 23-letna Garnbretova.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.