22:32, sob, 18. Maj

Janša: “Rusija sankcij dolgoročno ni možna zdržati. Te sankcije namreč najbolj prizadenejo tiste, ki predstavljajo podporo Putinu”





Janez Janša je za včerajšnje Odmeve dejal: “S strani gospoda Putina je prišlo do popolnoma napačnih ocen, in sicer, da bo Ukrajina padla v nekaj dneh in da grožnje s sankcijami ne bodo šle preko sankcij, ki so bile izrečene ob napadu v Gruziji in zasedbi Krima.”

“To niso pogajanja, to so tipanja. Do pravih pogajanj bo prišlo, ko bo dosežena prekinitev ognja. Obe strani sta s svojimi stališči svetlobna leta narazen.”

“Rusija sankcij dolgoročno ni možna zdržati. Te sankcije namreč najbolj prizadenejo tiste, ki predstavljajo podporo Putinu, tiste, ki imajo milijarde na švicarskih bankah, zasebna letala na mednarodnih letališčih. Ruska ekonomija izgubi s to vojno bistveno več, ker je odvisna od energentov in evropskega trga ne more nadomestiti niti v srednjeročnem obdobju,” je dejal.

“Moč slovenskega gospodarstva se podcenjuje. Dejstvo je, da država investira tam, kjer to prinaša dodano vrednost in nova delovna mesta in da se je Slovenija izkazala za gazelo v okrevanju in prehodu. Če še dodatno odpravimo birokratske ovire, lahko v realnem času prehitimo povprečje Evropske unije,” je še dejal za Odmeve.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.