21:18, ned, 28. Apr

Javni zavodi združeni v skupni Javni zavod Ptuj





Z novim letom je z delovanjem pričel novi Javni zavod Ptuj, s sedežem na Mestnem trgu 4. Javna zavoda Zavod za šport Ptuj in Center interesnih dejavnosti Ptuj sta s 1. januarjem 2024 prenehala obstajati kot samostojni pravni osebi in sta postala del javnega zavoda Javni zavod za turizem Ptuj, ki se je preimenoval v Javni zavod Ptuj.
Mestna občina Ptuj želi z združevanjem javnih zavodov zagotoviti večjo učinkovitost delovanja zavodov, preudarno porabo proračunskih sredstev, občanom pa zagotoviti visoko kakovostne storitve na različnih področjih družbenega življenja – športa, kulture, turizma in mladine.

Menijo, da bo medsektorsko sodelovanje in povezovanje zagotovo prineslo boljše rezultate

Novi Javni zavod Ptuj bo vsa ta področja povezoval v prireditvah, ki bodo bogatile bivanje občanov in mestu prinesle nov utrip. Združitev zaposlenih bo omogočala boljšo izkoriščenost in optimizacijo kadrov, zlasti pri izvajanju večjih projektov in prireditev, hkrati pa bo omogočena učinkovitejša izraba finančnih virov ter premoženja. Medsektorsko partnersko sodelovanje in povezovanje bo zagotovo prineslo še boljše rezultate.

O tem je v oddaji, ki si jo lahko ogledate spodaj, spregovorila tudi županja MO Ptuj, Nuška Gajšek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.