23:27, čet, 2. Maj

Jelinčič naj bi prodajal svojo hišo za tako astronomsko ceno …





Zmago Jelinčič Plemeniti prodaja svojo hišo in zanjo naj bi hotel skoraj tri milijone evrov.

Jelinčič prodaja svojo vilo v Ljubljani na Bleiweisovi cesti, portal N1 poroča, da gre za vilo, ki je dejansko po prostorskih aktih Mestne občine Ljubljana predvidena za rušenje. Prav za ta portal je Jelinčič dejal, da je poslal dopis na občino, a odgovora naj ne bi še prejel. bčino v zvezi s tem poslal dopis, vendar odgovora še ni prejel.

Hiša je bila zgrajena leta 2004, Jelinčič želi zanjo imeti 2.950.000 evrov, je razvidno iz oglasa na portalu nepremicnine.net. Ima štiri etaže, 427 kvadratnih metrov uporabne površine, zemljišča, na kateri je hiša, pa meri skoraj 500 kvadratnih metrov. Hiša ima tudi več teras, tovorno dvigalo, svetlimi prostori, več steklenih površin, Jelinčič pa hišo prodaja z nekaj opreme, je zapisano v oglasu, ki je na TEJ POVEZAVI.

Predvidena za rušenje

Portal N1 poroča, da je hiša predvidena za rušenje, kar so za Necenzurirano potrdili na Mestni občini Ljubljana. Razlog naj bi bil, da naj bi  zemljišče namenjeno za gradnjo ceste. Tega rušenja Jelinčič naj ne bi mogel ustaviti, poročajo namreč, da naj bi bil kot lastnik vključen pri pripravi prostorskega akta. V bližini naj bi postavili več stolpnic, hotel in podzemno garažo, na mestu hiše pa bi tekla cesta. Jelinčič je za portal N1 pred mesecem dejal, da naj bi to veljalo po starem občinskem prostorskem načrtu, a da ta ne velja več, zdaj pa je odgovoril, da je na MOL poslal dopis, a da še nima odgovora z občine. Ljubljanski župan Zoran Janković pa je za portal izpostavil, da je še vedno odprto, ali je treba vilo porušiti ali ne ter tudi, da občina ne bo plačala treh milijonov evrov za vilo. Na STA so poročali, da je po besedah župana možna tudi razlastitev. Več informacij je na TEJ POVEZAVI.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.