04:35, sob, 20. Apr

Kaj se je dogajalo med postopkom policistov na Mariborskem otoku?





Na Facebooku se je v nedeljo, 25. oktobra 2020, pojavil zapis mariborskega občana, ki naj bi se odpravil na Mariborski otok, tam pa naj bi po njegovih besedah policista z njim opravila neprimeren postopek. Zaradi tega je objavil daljši zapis na Facebooku, zraven pa priložil nekaj fotografij in posnetek obravnave. Policijska uprava Maribor se je danes odzvala na navedbe in pojasnila, kaj se je zgodilo.

Občan Leon Škofič je v nedeljo, 25. oktobra 2020, objavil na Facebooku, da je bil na kopališču Mariborski otok, kjer naj bi nameraval teči. Tam je srečal policista, ki naj bi se po pogovoru z njim, pognala za njim, ga vklenila z lisicami in ga celo davila. “POZOR normalni ljudje!!! Policija ima ovaduhe na Mariborskem otoku, ki opazujejo kdo je brez maske in pokličejo policijo. Sam sem sicer imel masko in nameraval it tečt (laufat) po otoku. Ko na vhodu na otok srečam dva policaja. Sem jih vprašal če sta šla tudi tečt, potem sem jih še vprašal če lahko tečem brez maske. Po negotovih odgovorih naj si preberem zakone sem ponovno vprašal. Odgovor je bil isti. V tistem sem jih zmerjal z barabami in pognala sta se za mano. Z psom sta me spravila na tla in po parih minutah davljenja sem bil vklenjen v lisice,” je zapisal občan na Facebooku in dodal, da naj bi izgubil zavest. Nato pa dobil še kazen v vrednosti 800 evrov. Zapisal je še: “Med tem ko sta me popisovala je mimoidoči kolesar za trenutek ustavil. Ni dosti manjkalo da bi mu napisala kazen. Meni seveda to ni šlo v glavo, če je na kolesu. Odgovor je bil če tečeš ali kolesariš maske ne rabiš, če se pa ustaviš pa si jo moreš nadet. Kaki je to zakon če tečeš si ves zadihan se ustaviš da si malo odpočiješ, in taki zadihan bi moral dihat skozi masko??? Upam da jih dober odvetnik zašije.”

POZOR normalni ljudje!!! Policija ima ovaduhe na Mariborskem otoku, ki opazujejo kdo je brez maske in pokličejo…

Objavil/a Leon Škofič dne Nedelja, 25. oktober 2020

Glede na navedbe in širjenje njegove zgodbe preko Facebooka so odzvali še ne Policijski upravi Maribor, ki so prav tako na Facebooku zapisali, da so raziskali postopek policistov in kaj so pri tem ugotovili: “Ugotovili smo, da je bil postopek izveden zakonito, strokovno in učinkovito, razen v delu ki se nanaša na spoštljivo komunikacijo policista (ogovarjanje in tikanje). Na slednje bomo policista opozorili. Policisti so podvzeli tudi ukrepe za zagotovitev varnosti vseh vpletenih v postopek. Občana, ki sta ga imela policista v postopku, smo pozvali, da lahko poda pritožbo zoper policista ali kazensko ovadbo, če meni, da mu je policist z dejanjem ali opustitvijo dejanja kršil človekove pravice ali temeljne svoboščine. Občan je povedal, da se ne bo pritožil niti podal kazenske ovadbe in da bo globo v predpisanem roku plačal. Vse, ki se s komentarji odzivajo na objavljene vsebine pozivamo, naj se vzdržijo neustreznih pozivov in ščuvanju k izvrševanju kaznivih ravnanj.”

Preverili smo postopek policistov z občanom na Mariborskem otoku (25. oktober), ki je bil objavljen in deljen na…

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Torek, 27. oktober 2020

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.