10:53, tor, 30. Apr

Kakšno je kadrovsko stanje v UKC Maribor?





V UKC Maribor sicer beležijo več zaposlitev kot leto prej, a se še vedno srečujejo s primanjkljajem.

Konec leta 2022 je bilo v UKC Maribor 3.719 zaposlenih, medtem ko je bilo stanje zaposlenih konec leta 2023 višje, in sicer je bilo zaposlenih 3.774 oseb, kar je po mnenju UKC Maribor, skladno s finančnim načrtom za leto 2023.

Srednjih medicinskih sester ni na trgu dela

“Največji deficit kadra je na področju zdravstvene nege, in sicer predvsem pri srednjih medicinskih sestrah, ki jih ni na trgu dela, medtem ko je zaposlovanje diplomiranih medicinskih sester potekalo skladno s finančnim načrtom,” pojasnijo. Vprašali smo jih tudi, koliko novih zaposlitev in koliko odhodov na drugi strani beležijo, a konkretnega odgovora nismo prejeli.

Na nemedicinskem področju se predvsem srečujejo s pomanjkanjem kuharjev. “Kadrovski primanjkljaj na posameznih področjih rešujemo z razpisi za kadrovske štipendije, kjer je odziv zadovoljiv, prav tako iščemo ustrezne kadre na trgu dela v tujini, poslužujemo se tudi študentskega dela z možnostjo kasnejše zaposlitve,” dodajo.

Vsako leto nekaj več zaposlenih

V letu 2022 je bilo neto povečanje števila zaposlenih v primerjavi z letom 2021 za 24 delavcev, v letu 2023 je bilo neto povečanje števila zaposlenih za 55, kar je skladno s finančnim načrtom, dodajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.