00:23, pon, 29. Apr

Kancler obljublja oživitev starega mestnega jedra





Kandidat SDS za župana Maribora Tomaž Kancler meni, da bi mesto moralo bolje izkoristiti svoje geografske in naravne danosti. Te bi po njegovem prepričanju morale postati nosilec oživitve gospodarskega razvoja mesta in regije. Prav tako predlaga uvedbo ene vstopne točke za tuje investitorje in podporo podjetniškemu skladu.

Arhitekt in nekdanji podžupan Kancler, ki je za župana kandidiral že leta 2010, je danes predstavil svoj program, ki kot deset ključnih področij za mesto navaja šport, zdravstvo, socialo in humanitarne dejavnosti, kulturo, sobivanje, izobraževanje in tehnologijo, urbanizem in gospodarstvo. Na te teme bodo v njegovem volilnem štabu do volitev 5. oktobra priredili vrsto javnih razprav, kjer bodo poslušali predloge strokovnjakov in občanov.

“Mnogi projekti, ki jih danes prepoznavate v mestu, so neposredna dediščina tudi mojega dela,” je poudaril Kancler in kot primer navedel ureditev kolesarskih stez in skupnostnih urbanih vrtov. Veliko projektov pa je ostalo nedokončanih, saj, kot je dejal, njihova uresničitev terja več časa.

Na gospodarskem področju med drugim obljublja oživitev starega mestnega jedra, konstruktiven odnos do državnih institucij in vlade ter aktivnejše pridobivanje evropskih sredstev.

V Mariboru se bo poleg Kanclerja za županski položaj potegovalo še 16 kandidatov, med njimi sedanji župan Andrej Fištravec s podpisi volivcev in nekdanji župan Franc Kangler z Županovo listo.

mag. Tomaž Kancler, županski kandidat MOM

DSC_5698

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.