13:40, ned, 28. Apr

Kandidat SDS za mariborskega župana





Mariborska SDS se je odločila na letošnjih lokalnih volitvah v boj za županski stolček še enkrat poslati Tomaža Kanclerja, arhitekta in nekdanjega podžupana v drugem nedokončanem mandatu Franca Kanglerja. Kot je ta povedal na današnji novinarski konferenci, bo podroben program predstavil med kampanjo, sicer pa ta ne ločuje med “našimi in vašimi”.

Tomaž Kancler (SDS), Gregor Pivec (SDS), Katja Medved (SDS)

“Moj program išče in združuje posameznike, ki hočejo in znajo iz Maribora narediti najboljše. Gre za konkretne ideje, ki jih sestavlja devet ključnih sklopov, od sobivanja, športa, kulture, zdravja do sociale in gospodarstva,” je dejal Kancler in dodal, da so pri pripravi programa analizirali težave in ponudili svoje rešitve.

V naslednjih tednih nameravajo v SDS pripraviti več forumov, na katere bodo vabili vidne predstavnike posameznih sklopov, s katerimi bodo razpravljali o tem, kako obrniti trend Maribora navzgor.

Za Kanclerja, ki je neuspešno kandidiral že pred štirimi leti, so se odločili po daljšem razmisleku o tem, ali v igro poslati njega ali predsednika mestnega odbora Gregorja Pivca, slednji pa pravi, da njihov županski kandidat uživa popolno podporo. Oba sta sicer nastopila tudi na nedavnih državnozborskih volitvah, kjer se nista preveč izkazala, a to po besedah Pivca na lokalnih volitvah ne bo imelo velikega pomena. “Pripravili smo kompetentno listo in županskega kandidata. Boljšega kandidata za zdaj ni,” je prepričan Pivec, ki oktobra pričakuje dober rezultat stranke ter zmago njihovega kandidata.

V Mestni občini Maribor sta kandidaturo doslej poleg Kanclerja napovedala še aktualni župan Andrej Fištravec, ki še vedno zbira podpise, ter Bernard Memon, ki ga je predlagala NSi. Na mestni volilni komisiji so sicer za zdaj prejeli le eno kandidaturo, in sicer kandidata Stranke slovenskega naroda Franca Jeseneka, ki je doslej javnosti še ni naznanil.

Županskega kandidata in listo za občinski svet je SDS danes predstavila tudi v Radovljici, kjer bo njihove barve na lokalnih volitvah zastopal Mark Toplak, sicer strokovnjak za informacijske tehnologije, poslovne procese in razvoj poslovanja. V Sevnici je stranka predstavila svojo listo kandidatov za občinski svet, med županskimi kandidati pa bodo podprli neodvisnega kandidata Janeza Šerjaka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.