07:22, pet, 26. Apr

Kandidati za župana občine Trnovska vas o izgradnji cest in športne infrastrukture z različnimi mnenji





Na BK TV so se na soočenju kandidatov za župana občine Trnovska vas pomerili trije kandidati.

To so sedanji župan Alojz Benko ter njegova protikandidata Jože Potrč in Slavko Moharič.

Sedanji župan Alojz Benko je pravzaprav že upokojen, še pred nekaj meseci je govoril, da ne bo več kandidiral, pa se je očitno premislil. Dejal je, da ga doma podpirajo, za ponovno kandidaturo pa se je odločil: “Pečenega in zarečenega kruha se največ poje. Mi smo pač na svetu stranke se pogovarjali, ali imamo resnega kandidata, je kdo, ki bi ga mi podprli, na koncu pa je pri stranki prevladalo mnenje, da bom naše vrednote zastopal jaz.”  Sedanji direktor občinske uprave Jože Potrč je dejal, da se je treba najprej pogovoriti doma, ker je veliko dela in veliko odstotnosti, in dodal: “Upam, da bom delal dobro, ker delo dokaj dobro poznam v lokalni samoupravi, ker delam zdaj že 15 let na Občini Trnovska vas kot direktor v občinski upravi, zato dobro poznam  delo občinske uprave, župane, občinske svete, v odboru, in menim, da bi to delo dobro opravljal.” Dodal je še, da se je odločil za kandidaturo že takrat, ko je sedanji župan govoril, da ne bo več kandidiral. Slavko Moharič pa je izpostavil, da je bila zanj velika odločitev, “da sem pred meseci se odločil, da sem vstopil v stranko Resnica, takrat kandidiral tudi na državnih volitvah, seveda pa je bilo že takrat pomembno, da smo se doma temeljito pogovorili. Jaz imam tri otroke, ki so še v osnovni šoli. In moram reč, da to ni lahka odločitev. To so pritiski in na otroke in na družino, ampak otroci me poznajo. Ljudje, ki me poznajo, vedo, da zmorem veliko več.” In tako se je odločil tudi on, nato pa so ga tudi v stranki vprašali, ali bi kandidiral za župana.

Projekt izgradnje kolesarskih poti in športnega centra

V projektu izgradnje kolesarskih poti, ki združuje več občin, je Alojz Benko dejal, da se je v občini Trnovska vas finančno izšlo: “Zagotovo se je izšlo. Namreč v tej zadnji perspektivi  je bila to edina možnost, da počrpamo razpoložljiva sredstva, to, da smo šli v izgradnjo kolesark. Jaz mislim, da je zdaj kolesarka v smeri Vitomarcev, čez Cerkvenjak in Sveto Trojico do Lenarta dobra naložba.” Omenil je, da bodo preko ministrstev iskali sredstva tudi za športni center, ki ga načrtujejo v Trnovski vasi. Jože Potrč pa je za športno infrastrukturo, v katero spada tudi načrtovani športni center, dejal: “Čas gre naprej in treba je slediti času tudi v sami občini. Tudi mi moramo narediti ta korak naprej in iti s časom z gradnjo tega športnega centra. Z izgradnjo in z ustreznimi igrišči je bila narejena idejna študija. Zajemala je nogometno igrišče, s travo ali s tartanom, za košarko, pokrite objekte za kegljanje, igrišče za odbojko na mivki in fitnes naprave.” Dejal je, da sta izdelani dve varianti. Po prvi bi obstoječe igrišče podrli, dokupili zemljišče. Po drugi pa bi športni center postavili na drugi lokaciji. Ker pa nimajo rešenega OPN-ja, tega ne morejo nadaljevati, je še dejal.  Dejal je še, da je narejena tudi hidrološka študija.  Slavko Moharič pa je poudaril, da ni dolgoročnega načrtovanja “in da se mogoče z lastniki parcel napačno dogovarjamo. Mogoče bi pa še jaz postavil vprašanje, kdo je delal študijo oziroma kje je bil razpis za študijo objavljen. Alojz Benko je odgovoril, da se je dogovorilo, da to naredi projektantsko podjetje in “da je šlo za naročilo manjše vrednosti, tako da ne vem, zakaj bi moral biti objavljen razpis”. Odgovoril pa je tudi Potrču, ki je dejal, da sta s sedanjim županom prišla navzkriž: “Definitivno sva s predsednikom za kmetijstvo na agenciji za kmetijske trge se dogovorila, da se zemljišče brezplačno prenese na Občino, v kolikor bo sprememba v gradbeno območje. V kolikor to ne bo uspešno, na tistem privatnem zemljišču je neizvedljivo umestiti to, kar želimo imeti, zato bomo mi – perutnina ima tam zraven dva hektarja  in pol zemljišča, ki je gradbeno, se bomo v vsakem slučaju odločili, da probamo od perutnine odkupiti ta del potrebnega zemljišča.”

Izgradnja cest in prioritetni seznam urejanja cest

Slavko Moharič je izpostavil, da mu je najbolj pomembno je, da se Občina odloči in da se naredi odmere, ceste kategorizirajo, da se predajo v občinske namene oziroma v občinsko last, uporabo. Pravi, da je treba narediti prioritetni seznam. Alojz Benko pravi, da obstaja razvojni program, v katerega so razvrščene ceste, “kar se tiče odmer cest, pa mislim, da je Občina Trnovska vas med tistimi, ki je največ odmerila teh cest, in da nimamo več cest, ki bi potekale po privatnem zemljišču.” Jože Potrč je pristavil, da imajo ceste kategorizirane in odmerjene, dokaj katastrsko urejene.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.