02:52, sob, 20. Apr

Kandidaturo za predsednika republike danes vložil tudi Vladimir Prebilič





Vladimir Prebilič in VESNA – zelena stranka sta danes na Državno volilno komisijo vložila kandidaturo na volitvah za predsednika republike.

Kandidatura je bila vložena s podporo volilk in volilcev in s podporo stranke Vesna. Dr. Vladimir Prebilič je poudaril, da želi presegati tradicionalne delitve in na prvo mesto postaviti ljudi, ne pa političnih in drugih elit. Kot ključne točke svojega programa izpostavlja
skrb za okolje, mlade in ohranitev stabilnih sistemov javnih storitev, ki bodo, ob nujni decentralizaciji, dostopne vsem državljanom.

Sopredsednica stranke Vesna, Urša Zgojznik, je poudarila, da so v stranki podprli kandidata zaradi razumevanja, da je edina pot prihodnosti pot trajnostnega razvoja. Zdi se jim pomembno, da se je Prebilič dokazal na lokalni ravni in da s svojim delovanjem v mednarodnem okolju razume, da varnost sodobne družbe temelji tudi v samooskrbi s hrano, vodo in energijo.

Uroš Macerl, sopredsednik, pa je dodal: “Čas, v katerem smo, je prelomen zaradi notranje in zunanjih političnih razlogov. Pred nami so težki izzivi, zato potrebujemo predsednika, ki presega trenutne politične struje in ima dovolj poguma, da odpira ključne teme za vse nas, ki razume tudi kmeta, podjetnika, študenta itd. in je glas vseh Slovencev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.