16:12, pon, 29. Apr

Kangler napoveduje nove evropske projekte





Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je konec leta 2012 predčasno zaključil drugi županski mandat, meni, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomaga Mariboru. Pravi, da je uresničil 53 evropskih projektov in da jih lahko v prihodnje še več. Prav tako obljublja rešitev ŠC Pohorje pred stečajem in zimske sezone na Pohorju.

“Upam, da je toliko modrosti v tej državi in novi vladi, da bo preko slabe banke izpeljala dokapitalizacijo Športnega centra Pohorje in na nek način zagotovila, da bo vsaj 500 delovnih mest ostalo pri življenju,” je na današnji predstavitvi na stojnici z zanj značilnimi sončnicami povedal Kangler.

Pri uresničevanju novih projektov v mestu računa na sredstva iz nove finančne perspektive EU. “Če bi bil župan do konca mandata, bi danes imeli otvoritev Maksa, gradili bi Mariborsko knjižnico, predali bi namenu novo galerijo, imeli bi tudi brv čez Dravo,” je povedal.

Sedanjemu županu Andreju Fištravcu, ki v konkurenci še 15 drugih kandidatov znova kandidira, očita slabo črpanje evropskih sredstev. “Dobil sem informacijo, da Maribor na osmem javnem pozivu za evropska sredstva iz regionalnih razvojnih programov ni dobil niti evra. V mojem mandatu je moja ekipa vedela, da mora delati in rezultati so bili jasni,” je poudaril Kangler, ki bo na volitvah nastopil kot kandidat Županove liste. Med svojimi uresničenimi projekti je med drugim naštel prenovo Vetrinjskega dvora, preselitev lutkovnega gledališča in odprtje mladinskega hotela.

Nekoč policist, nato poslanec DZ in zatem šest let župan pravi, da je bil po krivem obtožen, kar je po njegovih besedah potrdilo tudi vrhovno sodišče, ki je razveljavilo njegovo obsodbo zaradi sporne dodelitve občinskega stanovanja vedeževalki. “Sem edini župan v Sloveniji, ki je prevzel politično odgovornost in sem prostovoljno odstopil,” je dejal. Za sporno pogodbo o radarjih, ki je zanetila proteste, pa pravi, da ni niti določal lokacije radarjev niti ni podpisal pogodbe ali imel sestankov na to temo.

DSC_6269
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.