14:04, pet, 3. Maj

Kangler za rešitev turizma na Mariborskem Pohorju





Franc Kangler je pravnik in po odstopu s položaja mariborskega župana konec leta 2012 samozaposlen na kmetiji. Na volitvah kandidira s podporo Županove liste. V prvem krogu je bil med 17 kandidati drugouvrščeni s 17,7 odstotka glasov, sicer pa kandidira za tretji mandat.

Franc Kangler
Franc Kangler

Z zanj značilnimi sončnicami Kangler Mariborčanom v morebitnem novem županskem mandatu obljublja, da bo nadaljeval tam, kjer je pred dvema letoma končal. Med drugim obljublja obnovo stadiona Ljudski vrt, kopališča Mariborski otok, hipodroma v Kamnici, bazena v kopališču Pristan in izgradnjo novega Akvarij-Terarija.

Pravi, da je uresničil 53 evropskih projektov in da jih lahko v prihodnje še več. “Če bi bil župan do konca mandata, bi danes imeli otvoritev Maksa, gradili bi Mariborsko knjižnico, predali bi namenu novo galerijo, imeli bi tudi brv čez Dravo,” pravi.

Spričo težav Športnega centra Pohorje napoveduje rešitev zimske turistične sezone na Pohorju in posledično ohranitev s tem povezanih 500 delovnih mest. V Mariboru želi spodbujati podjetništvo, samozaposlovanje in odpiranje novih delovnih mest s pomočjo evropskih projektov. Konkretno napoveduje ustanovitev rizičnega sklada za start up podjetja v višini 500.000 evrov letno ter zagotovitev namenskih sredstev za sanacijo občinskih cest v višini 500.000 evrov.

Med drugim napoveduje tudi oživitev letališča, ureditev pogojev za postavitev termalnega kopališča, gradnjo podzemnih garažnih hiš in nova krožišča. Tudi v prihodnje naj bi veliko pozornosti namenjal mobilnosti invalidov.

V zgodovino Slovenije se je danes 49-letni Kangler zapisal kot prvi župan, ki je po množičnih protestih meščanov proti njegovemu ravnanju odstopil s položaja. “Sem edini župan v Sloveniji, ki je prevzel politično odgovornost in sem prostovoljno odstopil,” pravi.

Njegova Županova lista je na tokratnih volitvah v mestni svet osvojila štiri od skupno 45 sedežev, kar je tri manj kot v dosedanjem mandatu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.