19:39, sre, 12. Jun

Kanglerju za zdaj še ni treba v zapor

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je že aprila prejel poziv sodišča na prestajanje kazni zapora ter pravočasno vložil prošnjo za odlog nastopa kazni, so za STA pojasnili na mariborskem okrožnem sodišču, kjer trdijo, da se prošnja še vedno nahaja v fazi odločanja. Današnji Večer pa piše, da naj bi bilo njegovi prošnji že ugodeno.

Kangler

Kot piše časnik, bi moral biti Kangler že deset dni v mariborskem zaporu, a je bilo ugodeno njegovi prošnji, da mu tja ni treba, dokler ga ne pregleda izvedenec psihiatrične stroke. Ob psihičnih težavah naj bi ga po informacijah Večera pestile še druge zdravstvene težave, s tem pa je pridobil kakšen mesec ali dva časa, še piše časnik.

Prav tako v uradu predsednice mariborskega sodišča pravijo, da jim še vedno ni znana odločitev Višjega sodišča v Mariboru o Kanglerjevi pritožbi zoper sklep tamkajšnjega okrajnega sodišča, s katerim je to zavrnilo predloge za alternativno prestajanje kazni zapora.

Medtem nekdanji mariborski župan čaka še na odločitev vrhovnega sodišča, kamor je preko odvetnika Marka Bošnjaka vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Obsodba nekdanjega mariborskega župana in državnega svetnika Kanglerja na sedem mesecev zapora je postala pravnomočna, ko je višje sodišče v Mariboru februarja potrdilo sodbo okrajnega sodišča. To je odločilo, da je Kangler storil kaznivo dejanje, s tem ko je izrabil svoj položaj in posredoval pri dodelitvi občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.