15:47, sob, 4. Maj

Kanuista rešila sreča





Dne 22. 8. 2014, okoli 18.40, je 61-letni Mariborčan, veslal s kanujem po reki Dravi. Plovbo je nadaljeval pod dvoetažim mostom v Melju in nato po jezu v smeri zapornic, kjer se nato voda steka v kanal reke Drave (za HE Zlatoličje) ostali del vode pa teče v staro strugo reke Drave. V tem delu je plovba prepovedana in je življenjsko nevarna zaradi močnih tokov. K sreči je njegovo početje opazil ribič in o tem obvestil policijo.

Posredovati so morali gasilci, ki so podhlajenega in izčrpanega kanuista potegnili iz vode. Kanuist je tokrat imel srečo, da je svojo plovbo končal brez hujših posledic. Policisti PP Maribor I mu bodo zaradi kršitve 51/1/7 člena Zakona o plovbah po celinskih vodah, izdali plačilni nalog.

S policijske uprave opozarjajo o nevarnosti takšnega početja. Policisti so v poletnih dneh, ob rednem delu tudi sami opazili, da se ljudje z raznimi plovili vozijo po teh delih reke Drave, kjer plovnost ni dovoljena. Ne samo da ni dovoljena, ampak je življenjsko nevarna, predvsem zaradi močnih tokov, vrtincev in pa tudi zaradi možnosti trčenja v nižjo etažo dvoetažnega mostu. Vsem ljubiteljem navtike pa predlagajo, naj svoj adrenalin sprostijo na vodah, kjer je to dovoljeno in predvsem varno.

Več nasvetov za večjo varnost v in ob vodi najdete na spletni strani policije.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.