09:10, pet, 17. Maj

Kar 46 odstotkov se jih sploh noče cepiti





Na anketno vprašanje „S katerim cepivom proti covidu bi se cepili, če bi lahko izbirali?“ smo do danes, 26. marca 2021, do 11. 40 dobili 507 odgovorov. Kar 231 bralcev ali 46 odstotkov je odgovorilo, da se sploh noče cepiti.

Za cepivo Pfizer bi se odločilo 132 sodelujočih v anketi ali 26 odstotkov od vseh, ki so odgovorili. Na drugem mestu pri cepivih je po izboru sodelujočih cepivo Moderne z 42 glasovi, kar je 8 odstotkov od vseh odgovorov. Na tretjem mestu pa je cepivo AstraZeneca, za katerega bi se odločilo 25 sodelujočih v anketi oziroma le pet odstotkov od vseh odgovorov.

Rezultati ankete “S katerim cepivom proti covidu bi se cepili, če bi lahko izbirali?”

Kar 15 odstotkov bi rajši počakalo na kako drugo cepivo

Med odgovori smo ponudili še možnost, da se ne bi odločili za nobenega od naštetih cepiv, ker se čaka na drugega. Za ta odgovor se je odločilo 75 sodelujočih v anketi, kar je 15 odstotkov vseh odgovorov.

Skoraj polovica odgovorov, da se sploh nočejo cepiti

Odgovori sodelujočih tako kažejo s skoraj polovico vseh (46 odstotkov), da imajo sodelujoči v anketi odklonilen odnos do cepljenja. Ali je to zaradi tega, ker naj ne bi zaupali, da bo cepljenje učinkovito, ali pa zato, ker ne zaupajo posameznemu proizvajalcu, ni znano. Prav tako tudi ne, ali naj bi želeli zgolj počakati nekaj mesecev, da bi bilo več znanega o učinkih cepiva. Vsekakor pa skorajda polovica odgovorov kaže, da niso za cepljenje.

AstraZeneca dobila najmanj pozitivnih odgovorov

Med izbranimi cepivi pa, sodeč po rezultatih ankete, prevladuje Pfizer. Na drugem mestu je Moderna. Na tretjem mestu pa AstraZeneca – torej cepivo, ki je v zadnjem času dvignilo tudi največ prahu.

Odzivi komentatorjev na Facebooku

Tudi na družbenem omrežju Facebook smo delili anketo. Veliko komentatorjev je v komentar zapisalo, da se noče cepiti. Med njimi je bilo tudi več zelo odločnih.

Več komentatorjev na Facebooku je bilo proti cepljenju. Vir: Facebook

Tudi mnogi drugi so bili proti cepljenju, nekateri pa so omenili tudi rusko cepivo Sputnik.

Komentatorji so bili proti cepljenju ali pa za druga cepiva. Vir: Facebook

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.