21:01, ned, 19. Maj

Kar sedemkrat se je cepil namesto drugih, zdaj se je znašel v priporu





Pet moških z Gorenjske in iz Ljubljane so kriminalisti ovadili zaradi manipulacije pri cepljenju proti covidu-19, so javili na Policijski upravi Kranj.

Osumljeni so kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, poročajo pri Slovenskih novicah. Prvoosumljeni se je zadnja dva meseca na cepilnem mestu identificiral v različnih terminih kot ostali osumljeni in se prejel cepivo v njihovem imenu. V imenu treh osumljence je do prijetja – ujeli so ga tik preden bi dobil osmi odmerek cepiva – prejel en odmerek cepiva (na drugega pa je že bil naročen), za četrtega osumljenca in sebe pa je že prejel oba odmerka cepiva.

Moškega so pridržali, pristojno sodišče pa je zanj odredilo pripor.

Osumljeni so izkoristili stisko prvoosumljenega

Prvoosumljeni je od ostalih osumljencev prejel nizko plačilo za cepljenje, policisti so zapisali, da je bilo ugotovljeno, da je “četverica za svojo korist izrabila njegovo stisko in osebne okoliščine ter ga kljub možnim posledicam za njegovo zdravje napeljala k izvršitvi kaznivega dejanja. Kdor spravi pristojni organ ali notarja v zmoto in s tem doseže, da ta v javni listini, zapisniku, knjigi ali poslovni listini potrdi kar koli lažnega, kar naj bi bil dokaz v pravnem prometu, se kaznuje z zaporom do treh let. Enako se kaznuje tudi, kdor uporabi javno listino, zapisnik, knjigo ali poslovno listino iz prejšnjega odstavka, čeprav ve, da je lažna.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.