06:15, pet, 29. Mar

Kar trije požari eden za drugim, tako da so gasilci iz ene intervencije hiteli na drugo





Gasilci PGD Talum Kidričevo so imeli včeraj veliko dela. Najprej je zagorel stanovanjski objekt v Apačah, nato pa so morali gasiti še dva večerna požara.

V Kidričevem je na nogometnem igrišču včeraj, 21. 3. 2022, ob 20.21, gorela elektro omarica. Gasilci PGD Talum Kidričevo so skupaj z delavci Elektra Maribor ogenj pogasili. Policijska uprava Maribor je danes sporočila, da je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda v višini 10.000 evrov. Gasilci PGD Talum Kidričevo so ob pomoči dežurnega delavca Elektro Maribor pogasili elektro omarico v Športnem parku Aluminij in s termokamero pregledali okolico.

PGD Talum Kidričevo je zapisalo, da so imeli včeraj pravzaprav pestro , saj so morali posredovati kar trikrat. Najprej so bili ob 17.23 aktivirani na požar stanovanskega objekta v Apače, kjer so skupaj s gasilci Apač in Lovrenca na Dravskem polju požar pogasili ter prezračili prostore. Nato so bili na športnem igrišču, nato pa so s te intervencije odhiteli še na tretjo v Jablane, kjer soo pomagali gasilcem iz Jablan in Šikol pogasiti deponijo lesa ter obvarovati okolico pred požarom.
Tik pred intervencijo pa so po GZ Kidričevo opravljali obhod ob prepovedi kurjenja v naravi ter skupaj z gasilci iz Sel na osnovni šoli Sela zamenjali strešnike.

Naslovna fotografija: Vir PGD Talum Kidričevo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.