15:31, sre, 1. Maj

Kdo je odgovoren za prodajo parkirišča v Rušah?





V zadnjih dveh dnevih je ogromno prahu v Rušah dvignila informacija, da je Občina Ruše dala na dražbo dve parceli, ki zajemata makadamsko parkirišče pri Pošti in Lekarni. Darko Knez je celo predlagal sklic izredne seje, da se to prepreči.

Na spletu se je pojavilo ogromno obtoževanj in neresnic, zato smo raziskali kdo je dejansko odgovoren za prodajo tega parkirišča.

Županja Urška Repolusk je predlagateljica proračuna občine Ruše

Proračun in s tem tudi načrt prodaje nepremičnin v letu 2022 je predlagala županja Urška Repolusk, zato se županja ne more otresti odgovornosti, da je za nastalo situacijo v prvi vrsti odgovorna sama. Torej, če županja Urška Repolusk v načrt prodaje nepremičnin za leto 2022 ne bi dala parcele, tudi svetniki o tem ne bi odločali. Prav tako je potrebno pojasniti, da je v predlogu prodaje nepremičnin od dveh parcel, ki se sedaj prodajata na parkirišču, prejela soglasje svetnikov le za eno. Za drugo parcelo ni nikdar svetnikom podala predloga in ji svetniki tudi tega niso potrdili, zato je prodaja te parcele v popolni odgovornosti županje Urške Repolusk.

Občane Ruš pa bode v oči tudi to, da je županja Urška Repolusk leta 2018 v času volilne kampanje celo obljubila, da bo na tem mestu uredila asfaltirano parkirišče za občane, 4 leta kasneje pa sama kot županja predlaga prodajo tega parkirišča.

Kdo je 9 svetnikov od 18, ki so županji potrdilo načrt prodaje ene od parcel na parkirišču

Soodgovornih za nastalo situacijo, bi naj bilo tudi 9 svetnikov, kot je zapisala županja Urška Repolusk, ki so predlog prodaje ene izmed dveh parcel parkirišča županji Urški Repolusk tudi potrdili. Tri glasove je dala svetniška skupina 2×2 s svetniki Jernejem Ajdom, Lovrom Bačunom in Tamaro Gornjak, dva glasova je dala svetniška skupina Neodvisna lista #Skupaj s svetnikoma Ladislavom Pepelnikom in Ireno Kukovec Stajan, en glas svetniška skupina SD s svetnikom Andrejem Pliberškom, en glas je dala svetniška skupina Levice s svetnikom Dragom Bolčino, en glas je dala svetniška skupina DESUS s svetnico Marjano Poropat, en glas je dal samostojni svetnik Danilo Lešnik in enega še en samostojni svetnik Martin Lesjak.

Več političnih strank je včeraj tudi pozvalo županjo k sklicu izredne seje za preprečitev prodaje zemljišča, a najbolj čuden je poziv svetnikov svetniške skupine 2×2, ki so bili eni tistih, ki so županji potrdili načrt prodaje nepremičnin za leto 2022.

Direktorica občinske uprave Ruše Katja Markač Hrovatin in županja Urška Repolusk narobe prešteli glasove

Kot ste lahko zgoraj prešteli smo navedli 10 svetnikov, ki je glasovalo za sprejetje sklepa, v zapisniku in po izjavi županje na spletu pa jih je glasovalo le 9. Iz posnetka je jasno razvidno, da sta na seji direktorica občinske uprave Katja Markač Hrovatin in županja Urška Repolusk narobe prešteli svetnike, tako sta pri prvem štetju našteli 8 svetnikov, po videoposnetku je razvidno, da je bilo dvignjenih 9 rok, v drugem štetju pa sta prešteli 9 rok, dvignjenih pa je bilo 10 rok.

Sami se lahko prepričate o tem v spodnjem posnetku, ki je objavljen na spletni strani občine Ruše

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.