12:31, pet, 3. Maj

Kek objavil seznam za nov trojček kvalifikacijskih tekem





Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2022 proti Slovaški in Malti doma ter proti Hrvaški v gosteh. Na seznamu večjih presenečenj ni, odprti pa sta še dve mesti.

Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance

Kot je pojasnil Kek, so za ti dve mesti v igri predvsem Domen Črnigoj, za katerega čakajo podatke o zdravstvenem stanju, Tomi Horvat, Nino Kouter in Haris Vučkić.

Slovenska reprezentanca bo v marsičem odločilnem septembrskem terminu igrala tri tekme, in sicer bo najprej v Stožicah gostovala Slovaška (1. september, 20.45), nato Malta (4. september, 18.00), sledi pa še 7. septembra ob 20.45 gostovanje v Splitu pri Hrvaški.

V skupini H po treh krogih vodita Hrvaška in Rusija s po šestimi točkami, Slovaška jih ima pet, Ciper štiri, Slovenija tri in Malta eno. Na SP neposredno vodi prvo mesto, drugo pa pelje v dodatne kvalifikacije.

Slovenija se je s Slovaško nazadnje merila v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, ko je doma oktobra 2016 zmagala z 1:0, v gosteh pa septembra 2017 izgubila z 0:1. Sicer pa imajo Slovenci proti Slovakom še dve zmagi, dva neodločena izida in poraz.

Z Malto so se Slovenci nazadnje prav tako srečali v kvalifikacijah za SP 2018, takrat so zmagali z 1:0 v gosteh in z 2:0 doma. Ob tem ima Slovenija z Malto še tri zmage in neodločen izid.

S Hrvati pa so se Slovenci merili že v teh kvalifikacijah, na uvodni tekmi so jo doma premagali z 1:0. To je bila za zdaj tudi edina zmaga Slovenije proti Hrvaški, pred tem je vpisala šest porazov in tri neodločene izide.

Hrvaška je sicer 18. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovaška 38., Slovenija 66., Malta pa 177.

* Seznam slovenske reprezentance:
– vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Bravo);
– branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Montreal), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
– vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Leo Štulac (Empoli), Sandi Lovrić (Lugano), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Žan Rogelj (Tirol);
– napadalci: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Sporting), Damjan Bohar (Osijek), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Jan Mlakar (Hajduk), Benjamin Šeško (Salzburg).

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.