13:37, pon, 6. Maj

Ker ni prenesel ločitve je ženo zadavil: Ponoči v zaporu znova skušal storiti samomor





“Pritožbo Žarka Gorenjca, obsojenega na 23 let zapora zaradi umora žene Jasne, bi moralo včeraj obravnavati višje sodišče v Ljubljani, a je ni, ker je ponoči delal samomor,” navaja Žurnal24.si.
Jasni naj bi se po poročanju Žurnala, večkrat potožila, da je Žarko nagle jeze. Večkrat se je obrnila na center za socialno delo (CSD), kjer naj bi ji povedali, da ne more kar tako oditi s hčerko, ker je od obeh. “Res pa takrat menda ni razkrila, da jo mož ogroža. Nazadnje je le poiskala pravno pomoč in se odločila, da ga zapusti,” zapišejo v nadaljevanju.

Gorenjc misli na ločitev ni prenesel

Na usodno noč 5. marca 2021 je, kot je sam povedal, spil šilce žganja in vzel kokain ter pomirjevalo kvelux. Zatem je, okrog štirih zjutraj, Jasni okrog vratu ovil pas kopalnega plašča, jo davil od 70 do 100 sekund – hčerka je medtem spala v v istem nadstropju – jo že mrtvo zvezal in dvanajst ur pustil ležati na postelji, zapišejo na Žurnalu.

Tožillka Ana Kirm je zanj predlagala 28 let zapora, sodnik Bernard Tajnšek ga je obsodil na 23 let. Na sodbo sta se pritožila tako tožilstvo, ki je zahtevalo predlagano 28-letno zaporno kazen, kot obramba. Včeraj bi moralo obe pritožbi obravnavati višje sodišče. A ju ni, saj naj bi si Žarko poskušal soditi, že drugič v zadnjih dveh tednih. Zdaj je menda na enoti za forenzično psihiatrijo mariborskega Kliničnega centra, navaja portal zurnal24.si.

Celoten članek preberite TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.