23:29, pet, 19. Apr

Kijev: Vojaki, ki so na fronti in se želijo poročiti, imajo tako možnost …

Ukrajinci se bodo po novem lahko poročili na daljavo prek video povezave, kar jim bo omogočila državna aplikacija Diia, sporočajo iz Kijeva in poudarjajo, da bi bila posebna poročna storitev lahko še posebej uporabna za vojake, ki so napoteni na fronto.

Ukrajina je namreč na vladnem portalu Diia uvedla storitev, ki bo parom omogočila poroko na daljavo prek video klicev, poročajo ukrajinski mediji. Ministrstvo za digitalno preobrazbo pa je na Telegramu sporočilo, da je ukrajinska vlada sprejela sklep o spletni registraciji zakonske zveze. “Odslej se bodo Ukrajinci poročali preprosto v aplikaciji. To je še posebej pomembno za pare, ki zaradi vojne ne morejo biti skupaj,” piše v objavi ministrstva, o čemer so poročali portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Za registracijo zakonske zveze je treba oddati vlogo s pomočjo programa. Uslužbenec matičnega organa nato opravi poročni obred preko video povezave. Ženin in nevesta podpišeta poročno listino z uporabo digitalnega podpisa v aplikaciji Diia.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.