09:57, pet, 26. Apr

Kline šesti v Garmischu





Avstrijci slavijo novega smukaškega zmagovalca. Hannes Reichelt je bil najhitrejši na smuku za svetovni pokal v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Italijan Peter Fill je bil drugi, Švicarju Beatu Feuzu je pripadlo tretje mesto. Po petkovem odstopu je danes s progo Kandahar odlično opravil Boštjan Kline, ki je bil šesti.

bostjan-kline

V Garmischu so v razmaku 24 ur izpeljali dva smuka, petkovega, odpadlega iz Wengna, ki so ga zaznamovali grdi padci, je dobil Američan Travis Ganong, tokrat pa je bil najhitrejši Reichelt za prvo zmago v sezoni, drugo smukaško v Garmischu ter dvanajsto v svetovnem pokalu.

Prvi slovenski nastop je tako kot v petek pripadel Klinetu, ki je na tem prizorišču pred letom dni prišel do svojih prvih stopničk, natančneje do drugega mesta na smuku. Mariborčan je v petek na t.i. Kramerjevem skoku, kjer je bilo nato mogoče spremljati še kar nekaj težav smučarjev, nastopi pa so se žal končali tudi s padci, poletel iz smeri ter zgrešil naslednja vrata. Tokrat je solidno opravil z vsemi pastmi na zahtevni progi ter pristal na šestem mestu, kar je njegov drugi najboljši dosežek na smukih v tej zimi, potem ko je bil četrti na smuku v Val d’Iseru.

Petindvajsetletni Mariborčan se je še tretjič tej zimi uvrstil med najboljših pet. V Val d’Iseru je bil peti na superveleslalomu. Od novih stopničk v Garmischu so Klineta tokrat ločile štiri desetinke sekunde.

V Garmischu bo v nedeljo na sporedu še moški veleslalom za svetovni pokal, nato pred začetkom svetovnega prvenstva v St. Moritzu v torek sledi le še paralelna tekma v Stockholmu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.