08:58, tor, 23. Apr

Kljub napovedanemu poslabšanju vremena organizatorji 64. Kurentovanja stremijo k izpeljavi večine dogodkov

Ptuj že od svečnice dalje diha s Kurentovanjem in kot zagotavljajo organizatorji (Javni zavod Ptuj), bodo kljub spremenljivim vremenskim napovedim izpeljani skoraj vsi napovedani dogodki.

Nedeljski KarnevalFest – Mednarodna karnevalska povorka – bo potekala po skrajšani trasi.

Na pustno soboto, 10. februarja, poteka več dogodkov vse od ranega dopoldneva do poznih večernih ur.

Ob 10. uri bo v Galeriji Magistrat v Mestni hiši v sklopu ArtFesta potekala svečana otvoritev razstave in podelitev nagrad 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval.

Sobotno pustno dogajanje na prostem se pričenja ob 11. uri s Sobotnim pustnim korzom ter predstavitvijo kurentov in korantov, ob 15. uri sledi Otroško pustno rajanje na prostem s Tino in Matjažem (Slovenija ima talent).

VIR: Arbadakarba

Vrhunec edinstvene sobote v času pusta napoveduje Nočni spektakel s pričetkom ob 17. uri. Po ognjenem šovu se nam bodo pridružili še kurenti.

Mesto Ptuj bo na pustno nedeljo, 11. februarja, v sklopu KarnevalFesta – Mednarodne karnevalske povorke – po zbranih prijavah gostilo okrog 2800 udeležencev iz 74 skupin, od tega 30 skupin kurentov, 11 karnevalskih skupin v tekmovalnem delu in 7 tujih skupin.

Tudi to nedeljo bo ocenjevalna komisija izbrala najboljše/najlepše karnevalske skupine, ki bodo za svoj prikaz prejele denarno nagrado. Letos se je sicer organizator odločil, da nagradi prav vse karnevalske skupine.

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena bo skrajšana trasa povorke.

64. Kurentovanje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika državnega sveta Marka Lotriča, ki se bo po napovedih njegovega kabineta udeležil Mednarodne karnevalske povorke 11. februarja.

Za dokaz prenašanja pustne tradicije na najmlajše bo poskrbela Povorka otrok iz vrtcev v soorganizaciji z Vrtcem Ptuj, ki se je bodo udeležili otroci II. starostnega obdobja iz celotne Slovenije.

Zaradi vremenske napovedi bo dogodek zaprtega tipa tokrat izjemoma potekal v Dvorani Campus.

Na vseh prireditvah javnega pomena organizatorji pričakujejo približno 8.700 udeležencev iz 8 držav, kar Kurentovanje upravičeno uvršča med največje prikaze pustne dediščine v Sloveniji in Evropi. Letošnje Kurentovanje se zaključuje 13. februarja, ko je na Ptuju slovo od pusta še posebno praznično, pokop pusta je predviden ob 13. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.