03:39, pet, 29. Mar

Klub mariborskih študentov organizira fotografsko delavnico





Klub mariborskih študentov organizira projekt na katerem se bodo udeleženci učili fotografiranja s profesionalnim fotografom Markom Pigacom, ki bo na delavnici udeležence naučil posneti izjemne fotografije s telefonom.

FOTO: Pixabay.com

Ena najpogostejših zmot uporabnikov mobilnih telefonov, ki imajo zmogljive kamere za fotografiranje in video snemanje, kot so na primer Iphone, Samsung, Huawei … je, da se mobilni telefoni ne morejo uporabljati za »resno« fotografiranje . Čeprav so DSLR fotoaparati tehnično izjemno zmogljivi, je kvaliteta fotografij odvisna predvsem od fotografovega cilja: kaj bo fotografiral in njegove kreativnosti. Noben fotoaparat namreč ne more nadomestiti fotografovih idej in seveda tehničnega znanja.

Cena za delavnico je 10 evrov

Delavnica, Fotografiranje za družbena omrežja: Marko Pigac, bo organizirana v dveh dnevih, da se lahko informacije kvalitetno razdelijo. Izvedeni bosta v ponedeljek, 23. 11. 2020, in v sredo, 25. 11. 2020, oba dneva s pričetkom ob 17.00. Cena za izvedbo obeh delavnic je 10 €, ki jih udeleženci nakažejo na TRR Kluba mariborskih študentov.

Na delavnici fotografiranja s pametnimi telefoni bo predavatelj fotograf Marko Pigac govoril o osnovah fotografiranja, o pomoči z lučmi pri fotografiranju in zatem še o obdelavi fotografij s programi ter telefonskimi aplikacijami. Vsebine bodo prikazane nekoliko v teoretičnem vidiku, čeprav minimalno, da ne bi podajali samo suhoparne teorije. Marko bo z uporabo primerov povedal in prikazal več o sami konkretni vsebini delavnice, udeleženci bodo lahko s svojimi telefoni sledili dogajanju in testirali različne nastavitve na svojih fotografijah.

Delavnici prilagojeni na spletni prenos

Delavnici bosta zaradi omejitev s Covid-19 prilagojeni na spletni prenos, kar pa ne pomeni, da od njiju ne boste mogli odnesti veliko. Za sodelovanje in sledenje navodilom predavatelja boste potrebovali le dovolj zmogljiv telefon oz. kamero na telefonu in računalnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.