17:01, pet, 3. Maj

Klub mariborskih študentov organizira Krofeq





V društvu Kluba mariborskih študentov tudi letos organizirajo tradicionalni projekt, Krofeq, ki bo tudi letos letos potekal na pustni torek, 13. 2. 2024, v popoldanskih urah.

Klub mariborskih študentov tudi letos pripravlja pustno dobrodelno akcijo Krofeq! V torek, 13. 2. 2024, bodo v popoldanskih urah po centru Maribora delili krofe za prostovoljne prispevke. Te bodo letos namenili dvojčici Agati in Veri, ki imata zaradi genske mutacije GRIN2B hude možganske poškodbe.

Dobrodelen pust

Našemljeni obrazi, zvok kurentovih zvoncev in vonj cvrtih krofov so znanilci, da je pust pred vrati in tudi letos bodo v Klubu mariborskih študentov le-tega praznovali dobrodelno.

S tradicionalnim pustnim projektom Krofeq, bodo tudi letos delili krofe in zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo v celoti podarili v humanitarne namene. Krofe bodo tudi letos delili na postni torek, 13. 2. 2024, v popoldanskih urah. Najdete jih lahko v centru Maribora, kjer bodo krofe prevažali s triciklom.

Prostovoljne prispevke bodo letos namenili dvojčicama Agati in Veri, ki sta zaradi genske mutacije GRIN2B utrpeli hude možganske poškodbe. Deklici in njuna starša so soočajo z vsakodnevnimi težavami, kot je prevoz deklic. Premagovanje poti bi jim olajšalo vozilo, ki ima prilagojen dostop z dvema invalidskima vozičkoma. Takšno vozilo je vredno približno 70 tisoč evrov.

Klub mariborskih študentov vas tako vabi, da jih v torek, 12. februarja 2024, med sprehodom po mestu pozdravite, vzamete kakšen krof in namenite simboličen prispevek, ki bo pomagal Veri in Agati do novega vozila, ki bo prilagojeno njunim potrebam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.