08:21, pet, 3. Maj

Kmalu nove cene goriv – obeta se velika sprememba





Vlada je pred dnevi odločila, da bodo trenutno veljavne cene bencina, dizla in kurilnega olja ostale v veljavi do vključno srede, 16. avgusta, kot smo že poročali. Nova sprememba cen bo torej nastopila 17. avgusta.

Vlada vsakih 14 dni sporoči nove cene goriv, ki veljajo na bencinskih črpalkah, ki niso ob avtocestah in hitrih cestah. A tokrat je na 62. redni seji odločila, da bodo trenutne veljavne cene bencina, dizla in kurilnega olja ostale v veljavi do vključno srede, 16. avgusta – zaradi praznika, ki pride na torek 15. avgusta.

Za pol rezervoar dizla skoraj 4,6 evra več

Po izračunu Financ, ob predpostavki, da bo formula za določanje cen ostala nespremenjena, se obeta predvsem velika rast cen dizla. Pričakovati je, da bomo od 17. avgusta za liter dizla odšteli približno 1,65 evra, torej približno devet centov več kot zdaj (1,558 evra). Tako bo treba za 50-litrski rezervoar dizla odšteti 82,5, kar je 4,6 evra več kot zdaj.

Podražitev tudi bencina

Kot še navajajo Finance, pa bo liter bencina naj bi po novem stal približno 1,52 evra. Trenutna cena je 1,511 evra za liter. Za 50-litrski rezervoar bo tako po novem treba odšteti 76 evrov, kar je okoli pol evra več kot zdaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.