12:52, pon, 6. Maj

Ko sekunda spremeni življenje: Uspešna športnica po nesreči ne vidi, ne more govoriti in hoditi





Mlada vsestranska športnica Lana, je na vrhuncu svoje življenjske moči, pred štirimi meseci doživela prometno nesrečo pri vožnji s kolesom in utrpela hude poškodbe možganov. Trenutno ne vidi, ne more govoriti in hoditi. “A vsi skupaj verjamemo, da lahko z našo finančno pomočjo in z neomajno srčno voljo Lane in njenih najbližjih Lana nekoč zopet osvaja vrhove in s svojo življenjsko energijo hodi po svoji začrtani poti,” so zapisali v humanitarnem društvu Vztrajaj – Never give up.

“Sekunda spremeni življenje”

Njena mama je zapisala: “Vsem vam iskrena hvala ker želite pomagati. Iniciativa je nastala zato, da ta dan (2.10.2021) namenimo športu in manifestiramo misli za Lano. Nas srček borba in zdaj se vidi kako ji je šport pomagal in to da iz postelje v Soči povezuje ljudi na ta dan (02.10.2021) je tisto kar šteje. Dobri ljudje, to da se zavemo kako lahko sekunda spremeni življenje in ozavestimo vrednote in ljubezen…to je sporočilo.”

“Ugotovili so, da je poškodovano možgansko deblo, končiči receptorjev so zabiti”

Kot poroča portal Slovenske novice Lana Markelj trenutno ne vidi in ne govori. Trenutno se zdravi na URI Soča, hranijo jo po cevki: “Ugotovili so, da je poškodovano možgansko deblo, končiči receptorjev so zabiti. Kar pomeni, da se je ob nesreči valjala po cesti.” Mama pove, da je v zadnjih dveh teden napredek viden. Premika se desno in lepo. “Ne vemo, kako je z njenim vidom. Ko jo gledaš, se zdi, da vidi. Bo pa doktor povedal, ali je ta vid morda dvojen, obrnjen. Sliši dobro, se pa odziva z zamudo. Govoriti ne more, upam, da se ji govor povrne, da se ji receptorji sestavijo nazaj,” je še dejala za Slovenske novice.

“Glavno vodilo te iniciative za mojo ljubico pa je aktivnost ta dan in pozitivne misli, ki jih boste poslali njej. Ce bi vedeli kako lep občutek je v tej tragični situaciji, ko vidiš kako čudoviti ljudje ste in kako se vas/ nas dotakne. Beseda hvala je premalo, ampak ko jo bo lahko izrekla Lana, bo neprecenljiva,” je še zapisala mama.

Če imate možnost, lahko denar nakažete na račun:
Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, Grobeljca 52, 1211 Ljubljana
SI56 0203 2025 9609 009
Sklic: 00/2021
Namen: Za Lano

SMS DONACIJE: Telemach, A1 in Telekom na 1919 s ključno besedo: LANA5

Never give up bo vsa zbrana sredstva namenil izključno za namensko pomoč Lani pri čim hitrejši rehabilitaciji – za potrebe terapij in potrebnih bivalnih sprememb!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.