00:49, čet, 2. Maj

Koga v Rušah moti zbiranje podpisov? Inšpekcija preverja delo civilne iniciative





V Rušah bo očitno kmalu doseženo vrelišče, po tem, ko so občani na nogah zaradi namere občine in županje Urške Repolusk, da na javni dražbi proda parkirišče ob Pošti in Lekarni. Civilni iniciativi so namreč na mesto zbiranja podpisov poslali inšpektorja.

Stojnico, kjer civilna iniciativa v Rušah, zbira podpise, je obiskal inšpektor. Kot nam je v telefonskem pogovoru zaupala Jasmina Vrečko Rupnik, je prihajal iz medobčinskega inšpektorata ter je svoje delo opravil povsem korektno. Do njih je pristopil po uradni dolžnosti in jih opozoril, da naj stojnico oz. mizo odstranijo. Ko so to storili, ni nadalje ukrepal.

Anonimna prijava

Pojasnila nam je še, da je po njihovih informacijah šlo za anonimno prijavo ter da bodo na istem mestu še vedno zbirali podpise, a brez mize. Pred postavitvijo, nam še pove, da so zaprosili za dovoljenje Občino Ruše za postavitev, pa niso dobili odgovora.

Podpisov se je v tem času nabralo že kar nekaj, še naprej pa bodo po različnih mestih v Rušah zbirali podpise za peticijo, proti javni dražbi, na kateri se prodaja omenjeno parkirišče.

Danes, v petek 21. oktobra jih zbirajo na naslednjih lokacijah:

– V Bistrici ob Dravi pri trgovini Jager med 9.00 in 15.30 uro
– Gostišče stari Koper in Gostilna pri Ribniku v Logu
– V Rušah ob parkirišču pri lekarni med 9.00 in 18.00 uro
– Green cafe
– Črni labod
– Tomi bar
– Panda pri Mercatorju

Jasmina Vrečko Rupnik nam še pojasni, da si lahko občani peticijo natisnejo tudi sami in jim jo podpisano prinesete na podpisna mesta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.