14:28, čet, 28. Mar

Kolesarka huje poškodovana





Včeraj, okoli pol desete ure zvečer je 19-letna voznica z osebni avtomobil vozila po lokalni cesti izven naselja Šturmovci, iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Markovcev. Na kraju, kjer vozišče poteka v levem blagem preglednem ovinku, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, ampak je z vozilom zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče. Kjer je s sprednjim čelnim delom vozila trčila v 27-letno kolesarko, ki je pripeljala iz nasprotne smeri.

kolesarska steza

Kolesarka je nepravilno vozila ob desnem robu vozišča lokalne ceste v smeri proti Vidmu pri Ptuju, kljub temu da je na njeni levi strani izven vozišča potekala pravilno opremljena in označena dvosmerna kolesarska steza. Kolesarka je po trčenju padla na pokrov motorja in sprednje vetrobransko steklo vozila, od tam pa jo je odbilo na njivo izven vozišča. Tam je obležala hudo telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imela voznica-začetnica osebnega avtomobila, ki bi morala biti popolnoma trezna, v organizmu 0,48 mg/l alkohola, zato so ji odredili še strokovni pregled. Ker pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja, ji ga policisti niso mogli odvzeti, ji pa bodo zaradi te kršitev izdali plačilni nalog.  Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi povzročitve prometne nesreče pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Poškodovani kolesarki bodo policisti izdali plačilni nalog, ker je kolesarila po lokalni cesti, čeprav je ob njej kolesarska steza.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.