12:44, ned, 19. Maj

Koliko zaslužijo posamezniki v strokovni skupini za covid-19?





Portal necenzurirano je razkril, koliko zaslužijo člani vladne strokovne skupine za covid-19. Ministrsvo za zdravje je podjemne ali druge pogodbe podpisalo z osmimi člani. Pet pogodb so sklenili z Alešem Rozmanom. Pogodbe so sicer na prej omenjenem portalu zahtevali že v septembru, pa jih v zakonskem roku, niso prejeli. Ko so se obrnili na urad informacijske pooblaščenke, pa so jih prejeli.

Portal necenzurirano.si poroča, da je ministrstvo z Alešem Rozmanom, direktorjem kliknike Golnik, ki je eden vidnejših obrazov epidemije, za pet pogodb plačalo 56.700 evrov bruto.

Gre za daleč največji znesek. Prvo pogodbo je podpisal septembra lani, plačali so mu pripravo in vodenje sej zdravstvenega sveta. Novembra lani, je postal še član komisije za ocenjevanje vlog, ki pregleduje vloge za nove zdravstvene programe, ministrstvo je z njim podpisalo dodatno pogodbo, ki je vredno 1.400 evrov bruto. Nato je bil imenovan v delovno skupino koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje virusa. Podpisal je tretjo pogodbo v vrednosti 7.000 evrov, prejel je pravico tudi, da porabi 1.000 evrov.

Bojana Beović je lani konec oktobra podpisala pogodbo, po kateri bi ji v letu dni pripadlo 13.650 evrov in 800 evrov potnih stroškov.

Skupino je vodila le do marca letos, a je ostala njena članica, poroča portal necenzurirano.si. 27. februarja, tik pred izbruhom epidemije, je sklenila pogodbo z nekdanjim ministrom za zdravje. Pogodba, vredna slabih 11.000 evrov, velja do 15. novembra letos. Lani septembra se je ministrstvo obvezalo Logarjevi plačati 2.000 evrov bruto, da pripravlja merila za izdelavo osebne varovalne opreme, ki bi se proizvajala v Sloveniji. Februarja letos, je podpisala še 1.000 evrov bruto vredno podjemno pogodbo kot članica komisije za ugotavljanje povezave med cepljenjem proti covid-19 in neželenim dogodkom.

Dostop do dokumentov in več podrobnih informacij glede plač najdete TUKAJ.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.