14:54, ned, 19. Maj

Kompleks nekdanje Tovarne vozil Maribor v roke DUTB





Stečajni upraviteljici Tovarne vozil Maribor Alji Markovič Čas je v četrtem poskusu vendarle uspelo prodati kompleks propadlega proizvajalca avtobusov v poslovni coni Tezno.

Kupec pa kljub pričakovanju ni družba Tam Europe, ki je tam obudila proizvodnjo, pač pa je območje po izklicni ceni 3,5 milijona evrov prešlo v last DUTB.

durabus

Kot je za STA povedala Markovič Časova, je bila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je tudi največji ločitveni upnik, edina udeleženka dražbe in edina, ki je vplačala varščino, medtem ko Tam Europe ni izkoristil predkupne pravice za prostore, v katerih že nekaj let nadaljuje proizvodnjo letaliških, turističnih in drugih avtobusov.

Stečajni postopek predvidoma zaključen do konca leta

Po besedah stečajne upraviteljice je bilo tako prodano še zadnje premoženje podjetja, ki je propadlo skupaj z ostalim imperijem Viator & Vektorja poslovneža Zdenka Pavčka. Če bo šlo vse gladko, bo Markovič Časova stečajni postopek zaključila predvidoma do konca letošnjega leta, poplačilo terjatev pa si, kot je dejala, lahko obeta zgolj DUTB.

Na pojasnila, zakaj se Tam Europe oziroma nekdanji Durabus, STA še čaka, saj direktor družbe Holger Postl za zdaj ni dosegljiv. Omenjeno podjetje je sicer že aprila lani za omenjeno premoženje ponujalo prav 3,5 milijona evrov, za kolikor je bil zdaj kompleks, ki obsega hale, zemljišča in proizvodno opremo, prodan.

Aprila lani izklicna cena še 7,85 milijona evrov

Markovič Časova je takrat premoženje prvič poskušala prodati po izklicni ceni 7,85 milijona evrov, decembra lani je izklicna cena znašala pet, marca letos pa štiri milijone evrov, a zanimanja tudi takrat ni bilo.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.