06:44, sob, 18. Maj

Konec tedna popolna zapora križišča Cankarjeve in Maistrove





V Mariboru nadaljujejo obnovitvena dela in hkratno obnovo primarnega kanalizacijskega kanala na Maistrovi ulici v centru mesta, in sicer na odseku od Prešernove do Kersnikove ulice. Zaporo so podaljšali do konca novembra, v petek in soboto pa bo veljala popolna zapora križišča Cankarjeve in Maistrove, kar pomeni da Cankarjeva ulica ne bo prevozna.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, bodo vsi obvozi ustrezno označeni, voznike pa pozivajo, da v smeri proti Melju uporabljajo Tomšičevo ulico ter jih hkrati prosijo za potrpljenje.

Z deli na omenjenem odseku so začeli sredi oktobra, v okviru projekta pa bodo ob rekonstrukciji ulice na novo uredili tudi vodovodno omrežje skupaj s hišnimi priključki. Zaključek del je bil sprva načrtovan za konec oktobra, a so ga zaradi slabega vremena in dodatnih del, ki so se izkazala za nujna, podaljšali do 30. novembra.

Do spremembe bo po prenovi prišlo tudi v parkirnem režimu, saj bo parkiranje mogoče samo na južni strani ulice. Če namreč želijo upoštevati veljavne pravilnike, obojestransko parkiranje zaradi prostorskih omejitev ni mogoče, so pojasnili na mariborski občini in dodali, da bodo na novo uredili tudi drevored in zasadili 46 dreves.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.