15:14, pet, 26. Apr

Konec tedna v Mariboru že 28. Poletni lutkovni pristan





Ta konec tedna bodo v Lutkovnem gledališču Maribor (LGM) gostili že 28. Poletni lutkovni pristan. Pričel se bo to soboto, številne predstave in spremljevalnimi dogodki pa se bodo vrstili do 28. avgusta. Tudi letos bo na voljo več kot 20 brezplačnih prireditev.

Za marsikoga so počitnice že tradicionalno zaznamovane z obiskom Poletnega lutkovnega pristana. Generacije otrok spremljajo domače in tuje predstave ter doživljajo pisanost in raznolikost lutkovne umetnosti in lutk, ki so drugačne, govorijo različne jezike, so vseh velikosti in oblik,” je pred letošnjim festivalom zapisala direktorica in umetniška vodja LGM Katarina Klančnik Kocutar. Zagotovila je, da bodo obiskovalci tudi letos uživali ob tradicionalnih lutkah, kot je italijanska Pulcinella, ter ob povsem novih in sodobnih oblikah in igri predmetov. “Ustvarjali bomo skupaj z mentorji, se igrali z lesenimi igrali, si ogledali zanimiv animirani lutkovni film, se učili umetnosti pripovedovanja“, je dodala.

26. poletni lutkovni pristan 3

Brezplačno pod “domačo streho”
Za predstave v prostorih Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) in v prostorih GT22, pri blagajni gledališča obiskovalci prejmejo brezplačno vstopnico. Opozarjajo pa, da je število vstopnic omejeno. Festival se bo pričel to soboto ob 11h, in sicer z uglasbeno poezijo Srečka Kosovela Nesem sončnico na rami, v izvedbi koprskih lutkarjev. V predstavah ob koncih tedna pa se bodo skozi mesec avgust poleg slovenskih v Mariboru predstavili tudi lutkarji iz Hrvaške, Češke, Slovaške, Avstrije, Italije, Francije in Avstralije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.