17:46, ned, 5. Maj

Konec zaslišanja: To je dokončna odločitev o usodi Đokovića v Avstraliji





Zaslišanje v primeru Novak Đoković se je zaključilo. Trije sodniki so odločali, da bodo potezo pristojnega ministra Alexa Hawka, da Srbu prekliče vizo potrdili.

Končno odločitev so sporočili v jutranjih urah nedelje. James Allsop, Anthony Besanko in David O’Callaghan so sodniki, ki so odločali o tem ali bo številka ena svetovnega tenisa lahko branila naslov zmagovalca na OP Avstralije. Odločili so da ne in s tem podprli odločitev avstralskega ministra.

Prepoved vstopa v državo tri leta?

V primeru, ki se je zgodil, da torej sodniki odločitev potrdijo, pa se bo Đoković moral odpraviti proti letališču in odleteti iz države. Kdaj bi se v njo znova lahko vrnil je veliko vprašanje, saj mu v primeru deportacije grozi triletna prepoved vstopa v državo.

Srbski teniški as je sicer prišel v Avstralijo, ker naj bi imel zdravstveno izjemo. Torej, da je v zadnjih šestih mesecih prebole covid-19. Po mnenju ministrstva za priseljevanje to ni bilo dovolj, zato so Đokoviću v petek še drugič preklicali vizo. Ta je svojo pravico še enkrat iskal na sodišču, a mu tokrat ni uspelo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.