21:22, čet, 18. Apr

Korak bližje k strehi na osrednji mariborski tržnici





Mestna občina Maribor in podjetje Snaga s prvimi koraki na poti do strehe na osrednji mariborski tržnici.

dezniki, mb trznica (3)

“Mestna občina Maribor je v sredini julija pooblastila naše podjetje, da v njenem imenu in za njena sredstva vodi prvi postopek, katerega cilj je izgradnja strehe na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu,” so sporočili iz Snage.

Kot so še zapisali v izjavi za javnost, so “skladno s pooblastilom imenovali strokovno komisijo, ki bo postopek vodila, iz letošnjega proračuna Mestne občine Maribor, ki je lastnica prodajnega platoja na osrednji mariborski tržnici, pa bodo zagotovljena sredstva za izdelavo projektne dokumentacije.” Glede na višino zagotovljenih sredstev v proračunu v skladu z Zakonom o javnem naročanju, ZJN-3, zadošča zbiranje ponudb, zato se je komisija, skladno z zakonodajo, odločila za tak postopek.“K oddaji ponudbe smo povabili tri uveljavljene arhitekturne biroje, in sicer Arhitekturni biro Hočevar iz Ljubljane, ki je že pripravljal zasnovo za streho osrednje tržnice v letu 2006, ko je bil investitor Kostruktor d. d., Arhitekturni biro Biro Biro iz Maribora, ki je zasnoval številne arhitekturne objekte v Mariboru, s poudarkom na javnih ustanovah in Imo biro iz Maribora,” so dodali.

Postopek zbiranja ponudb bo zaključen 20. avgusta, ko bo tudi znano, kdo od povabljenih ponudnikov je oddal ponudbo z najnižjo ceno, ki je merilo izbora izvajalca. Faza izdelave projektne dokumentacije se zaključi z izdajo gradbenega dovoljenja. Za postopek gradnje strehe bodo izvedeni novi postopki, skladni z zakonodajo na tem področju. “V kolikor v samih postopkih ne bo prihajalo do nepredvidenih zapletov, predvidevamo, da bomo streho na osrednji tržnici lahko pričeli graditi v začetku prihodnjega leta,” so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.