01:51, sre, 24. Apr

Koraki za korakce donirali opremo za gibalnici v OŠ Sladki Vrh in OŠ Jarenina





Dobrodelno združenje Koraki za korakce je uradno predalo donaciji OŠ Sladki Vrh in OŠ Jarenina. Na obeh šolah so s prejetimi sredstvi, ki so jih zbrali na lanskem dobrodelnem pohodu, opremili gibalnico. Zbrani so si lahko ogledali, kako pripomočki delujejo v praksi, saj so učenci OŠ Sladki Vrh predstavili, kako aktivno preživljajo šolske ure s pomočjo nove pridobitve.

Kot pravi njihova ravnateljica Andreja Košti je gibanje, predvsem tisto, ki je pravilno usmerjeno, vedno pogosteje del rednega učnega procesa, saj je močno povezano z razvojem možganov. “Gibalnica je pomemben učni pripomoček, saj ponuja možnost uvajanja inovativnih učnih pristopov, ki naredijo pouk bolj zanimiv, odlična pa je tudi za sproščanje in razvoj različnih sposobnosti.” Učenci OŠ Sladki Vrh bodo v gibalnici obogatili čas, ki ga preživijo v šoli, med drugim tudi s pajkovo mrežo, glasbeno motorično steno, različnimi vrstami ravnotežnih poti, igro balansiranja in igralnim setom za čutila.

Nova gibalnica v OŠ Sladki Vrh
Nova gibalnica v OŠ Sladki Vrh

Alen Krajnc, ravnatelj OŠ Jarenina, je prav tako izrazil veselje ob izjemno koristni šolski pridobitvi: “S kinestetičnimi mizami, posebnimi preprogami, ki služijo kot učni pripomoček za matematiko in črkovanje, senzorno potjo, različnimi igrami in igračami, ki spodbujajo motorične ter kognitivne sposobnosti, bo našim učencem omogočeno, da še bolj učinkovito pridobivajo različna znanja, potrebna za uspešno življenje.” Gibalnico na OŠ Jarenina učitelji že odlično vključujejo v svoj učni načrt.

Ravnatelj OŠ Jarenina, Alen Krajnc, predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, Andreja Kračun in ravnateljica OŠ Sladki Vrh, Andreja Košti
Ravnatelj OŠ Jarenina, Alen Krajnc, predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, Andreja Kračun in ravnateljica OŠ Sladki Vrh, Andreja Košti

Predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce Andreja Kračun je predajo donacij pospremila z zadovoljstvom: “Hvaležni smo vsem ljudem dobrega srca, ki so se lani udeležili pohoda in prispevali k sreči naših otrok. Skupna prizadevanja za bolj spodbudno šolsko okolje so ponovno obrodila sadove. Ponosni smo na vsako donacijo, ki omogoči kakovosten razvoj otrok ter bolj srečno in smeha polno otroštvo.”

Koraki za korakce
Združenje Koraki za korakce je prostovoljna, nevladna in nepridobitna organizacija. Njen osrednji namen je organiziranje pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Zbrana sredstva v glavnem namenjajo za najrazličnejše potrebe pomoči potrebnih otrok. Od ustanovitve leta 2009 do danes so z donacijami pomagali skoraj 50-im organizacijam iz vse Slovenije. Med njimi so Klinika za pediatrijo Kliničnega centra Maribor, Zavod Naprej, OŠ Rada Robiča Limbuš, ZUDV Dornava – Dnevni center Maribor, OŠ Gustava Šiliha Maribor, Center za sluh in govor Maribor, OŠ Janka Padežnika v Mariboru, Medobčinsko društvo Sožitje Maribor, Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor – Center za otroke z motnjami v razvoju, Dom Antona Skale Maribor, Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Maribor, Društvo Debra Slovenija, Center Sonček Vrtiče, OŠ Borcev za severno mejo Maribor, OŠ Bratov Polančičev Maribor, Društvo Namesto pike, vejica, Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, delovna enota na Ptuju, Zveza prijateljev mladine, Stanovanjska skupina Zveze Sonček na Pragerskem, OŠ Prežihovega Voranca Maribor, OŠ Toneta Čufarja Maribor, OŠ Slave Klavore Maribor, OŠ Bojana Ilicha, OŠ Maksa Durjave Maribor, OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Minke Namestnik Sonje iz Slovenske Bistrice, OŠ Draga Kobala, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Kamnica, OŠ Duplek, OŠ Kungota, OŠ Dušana Flisa Hoče, OŠ Sladki Vrh, OŠ Jarenina ter Predšolski oddelek s prilagojenim programom OŠ Gustava Šiliha.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.