18:12, pet, 19. Apr

Kratkotrajno parkiranje v starem mestnem jedru Ptuja





V delu starega mestnega jedra Ptuja, na območju med Slovenskim trgom in Prešernovo ulico, je urejeno kratkotrajno parkiranje.

Dolgoročno se bo promet v mestnem jedru sicer zmanjševal, več površin pa bo namenjenih pešcem in kolesarjem. Kot je potrdil tudi ptujski mestni svet, je v delu mestnega jedra, na območju med Slovenskim trgom in Prešernovo ulico, po novem urejeno kratkotrajno parkiranje.

parkirisce ptuj

Vodstvo občine je Mestnemu svetu Mestne občine Ptuj predlagalo, da se zaradi dejavnosti, ki se odvijajo v tem delu mesta, zagotovijo parkirni prostori za brezplačno kratkotrajno parkiranje do 60 min: 12 parkirnih mest je namenjeno avtomobilom, 3 so za motorna kolesa, dodana so tudi stojala za kolesa.

Na Slovenskem trgu je v skladu z novo ureditvijo rezerviranih 9 parkirišč za brezplačno kratkotrajno parkiranje:
– pri Slovenskem trgu 3 je v ta namen rezerviranih 7 parkirnih mest, od tega eno za invalide,
– pri Slovenskem trgu 8 in 9 sta rezervirani 2 parkirni mesti.

V Prešernovi ulici od križišča s Cankarjevo do hišne številke Prešernova ulica 18 so rezervirana 3 parkirna mesta za goste Hotela Mitra.

Mestna občina Ptuj želi tako občanom in obiskovalcem omogočiti dostop z avtomobilom do dejavnosti, ki se odvijajo v tem delu mesta.

Kratkotrajno parkiranje bo mogoče z uporabo katere koli parkirne ure. V ta namen bo Mestna občina Ptuj promocijsko razdelila 100 brezplačnih ptujskih parkirnih ur, ki so na voljo v TIC Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.