23:35, sob, 18. Maj

Kristjan Čeh bo lovil zmago na diamantni ligi v Dohi





Kristjan Čeh, svetovni prvak in evropski podprvak v metu diska, je lani zmagal na vseh mitingih diamantne atletske serije v sezoni.

Letošnjo poletno bo začel nocoj v Dohi, kjer bosta na začetku letošnje serije najprestižnejših mitingov v kraljici športov tekmovali tudi Tina Šutej v skoku s palico in Maruša Mišmaš Zrimšek na 3000 m zapreke.

Ve, da je dobro pripravljen

“Nimam posebnih ciljev v Dohi. Vem pa, da sem dobro pripravljen, na treningih mi gre dobro in sem v formi. Upam, da bo šel disk daleč. V zadnjem obdobju pri vadbi nismo merili daljav, a po občutku gre bolje kot lani tu na pripravah,” je povedal Čeh.

Lani je prvič v zgodovini v finalu najvišje serije svetovnih mitingov nastopila trojica Slovencev, ni pa veliko manjkalo, da bi sodelovala četverica. Kristjan Čeh je v Zürichu zmagal v metu diska s 67,10 metra in po drugem mestu predlani dosegel največji uspeh v tem tekmovanju za slovensko atletiko.

V diamantni ligi se bodo letos merili na 15 prizoriščih

Tina Šutej je bila tretja v skoku s palico, preskočila je 4,61 m in ponovila predlansko uvrstitev. Anita Horvat je na 800 m zasedla šesto mesto in je znova tekla pod dvema minutama 1:59,25. Neja Filipič je na sedmem mestu za las ostala brez nastopa v finalu šesterice v troskoku.

V diamantni ligi se bodo letos merili na 15 prizoriščih, zadnja tekma bo v ameriškem Eugenu 16. in 17. septembra.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.