01:04, sob, 4. Maj

Krivdo zanikal še en mariborski protestnik





Eden od aretiranih na tretji Mariborski vstaji decembra 2012 na današnjem predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Mariboru ni priznal krivde za domnevni napad na policiste. Tožilstvo mu je v primeru priznanja ponudilo kazen v višini sedmih mesecev zapora, ki jo lahko odsluži v obliki družbeno koristnega dela.

slika je simbolicna
slika je simbolicna

Gre za enega od druge skupine protestnikov, ki so se zaradi sodelovanja na protestu v Mariboru 3. decembra 2012 znašli pred sodiščem. Obtožnica jih bremeni suma storitve kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Po navedbah okrožnega državnega tožilca Darka Simoniča naj bi nekateri metali granitne kocke v policiste, drugi steklenice, eden pa naj bi z rokami tolkel po dveh policistih.

Obtožnica je bila spisana za devet oseb, a je eden od obtoženih na predobravnavnem naroku septembra lani priznal krivdo in dobil kazen sedem mesecev družbenokoristnega dela. Ostali krivde ne priznavajo, glavna obravnava pa se bo začela potem, ko bosta izvedena predobravnavna naroka še za dva obtožena, ki tega doslej še nista opravila. Eden od njiju bi se moral na sodišču prav tako zglasiti danes, a se ni odzval.

Na tretji Mariborski vstaji so policisti pridržali 119 ljudi, od tega jih je bilo kazensko ovadenih 28. Prva skupina protestnikov je bila septembra 2013 na okrajnem sodišču obsojena na sedem mesecev zapora, a jih je višje sodišče kasneje oprostilo, saj je presodilo, da je v teh primerih šlo zgolj za prekrške in ne za kazniva dejanja. Druga skupina protestnikov se mora zagovarjati pred okrožnim sodiščem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.